Firma Moeskops bouwt nieuw gemeenschapshuis in Asten

Op vrijdag 6 augustus tekende wethouder Janine Spoor de contracten met de aannemer die het nieuwe gemeenschapshuis aan de Kerkstraat in Asten gaat bouwen en de twee firma's die verantwoordelijk zijn voor het elektrotechnische deel. 

De firma's Moeskops Bouwbedrijf BV uit Bergeijk en de firma‚Äôs Nikkelen Electrotechniek BV uit Groesbeek en de Gebroeders Janssen uit Beugen gaan in september 2021 aan de slag met de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie. 

Aan het tekenen van de contracten ging een Europese aanbesteding vooraf. Ook speelden - naast de voorkeur aan de slag te willen gaan met lokale bedrijven - verschillende eisen een rol, waaronder prijs, kwaliteit en beschikbaarheid.

Willem Schoof

Inrichting

Ook de binnenhuisarchitect is geselecteerd. 

Hanrath Architect BV uit Rotterdam neemt het interieur voor zijn rekening. 

Waar mogelijk betrekken de gemeente Asten lokale ondernemers bij de realisatie van het nieuwe multifunctionele gebouw. Qua inrichting geeft ook de werkgroep Inrichting samen met de architect vorm aan het multifunctionele gedachtegoed.

Willem Schoof

Start en oplevering

De start van de bouw is voorzien voor september 2021. 

De oplevering van het nieuwe gemeenschapshuis staat op de kalender voor het vierde kwartaal in 2022.

Willem Schoof

Op www.siris.nl en SIRIS-facebook is onderstaand filmpje te zien waarin wethouder Janine Spoor en Mayelle Feijen, manager Dienstverlening en Bedrijfsvoering, vertellen over o.a. de aanbesteding.