Fokpaardendag in Lierop

Op kermismaandag, 18 september, wordt in Lierop weer de Fokpaardendag gehouden.

Op het terrein aan het Kerkenhuis in Lierop kan het publiek gaan genieten van traditionele programmaonderdelen zoals de keuringen aan de hand, de jonge talentvolle springpaarden, de aangespannen rubrieken met tuigpaarden, hackney’s en Friezen en de menwedstrijd.

Er zijn ook vernieuwende paardensportvormen. Dit zijn het teamspringen waarbij (groot)ouder en (klein)kind samen strijden om de beker met oranje lint. Verder is er een rubriek waarbij ouder en kind gezamenlijk een dressuurproef Pas de Deux rijden en is er het relaisspringen, wat inmiddels in Lierop toch ook al weer een traditie aan het worden is. Hierbij vormt een aangespannen combinatie een team met een springruiter. Ze proberen foutloos en razendsnel het parcours te rijden om zo een prijs te bemachtigen.

Fokpaardendag Lierop 2022 Annie Hendriks

Tijdens het defilé der kampioenen komen alle deelnemers aan de keuringen aan de hand in de hoofdring om de prijzen in ontvangst te nemen.

De allerkleinste ruitertjes en amazones mogen zich presenteren in een Bixieparcours.

Rob Fritsen

Het programma is zo afwisselend samengesteld dat het aantrekkelijk is voor de echte paardenkenner, maar ook voor de mensen die gewoon een gezellig dagje uit op de Lieropse kermis houden. 

SIRIS-tv is ook dit jaar op de Fokpaardendag. Net als in vorige jaren.