Fotografiewandeling vanaf buitencentrum De Pelen

Staatsbosbeheer houdt op woensdag 14 september een fotografiewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel.

Tijdens een korte excursie krijg je informatie over het gebied én fotografietips.

De excursie wordt begeleid door een Peelgids en start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Peel Annie Hendriks

Wandel, geniet en fotografeer

Een wandeling door Nationaal Park de Groote Peel is een geweldige ervaring. In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit hoogveengebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen ga je fotograferen tijdens de wandeling. Onderweg leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zodoende de mooiste plaatjes te schieten. Je leert het beter waarnemen van kleuren en structuren, lichtval en diepte en brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk en maakt foto's van wat je tegen komt. En dat verschilt natuurlijk per seizoen. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De fotografiewandeling start om 14.00 en duurt tot 16.30 uur. Deelname kost € 10, inclusief een kopje koffie/thee na afloop.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen.

Deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.