SIRIS.nl

Fotolezing 'Herinneringen aan de Astense Aa' van Jan Kersten

De Astense Aa kent als grensbeek tussen Asten en Deurne/Vlierden een interessante geschiedenis die ook op de natuur van invloed is geweest.

Jan Kersten kent die geschiedenis en volgde de ontwikkeling van de natuur rond de beek.

Op vrijdag 17 maart verzorgt hij in IVN-gebouw De Stulp aan de Ostaderstraat 30 in Asten een fotolezing over de geschiedenis en de natuur van de Astense Aa.

De entree is gratis, koffie/thee € 1.

In vervolg op de eerder gepresenteerde lezing over de herinrichting van de Aa, de beek die eeuwenlang de grens vormde tussen de gemeentes Asten en Someren, biedt de Multimediagroep van IVN Asten-Someren nu een lezing aan over de Astense Aa. Deze beek vormt aan de noordzijde van Asten al eeuwenlang de grens met de gemeente Deurne en aan de westzijde, tegenwoordig, met de gemeente Helmond.

Tijdens deze lezing zal Jan Kersten, na een inleiding over het ontstaan van de beek en de ligging, de aandacht vooral vestigen op zijn jarenlange herinneringen aan de flora en fauna die met de beek in verband kunnen worden gebracht.

Voor de pauze zal het gekanaliseerde deel van de beek aan de orde komen en na de pauze het meer oorspronkelijke deel, het deel dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van het natuurgebied ‘Astense Aa’, in de omgeving beter bekend als De Berken.

Tijdens de presentatie wordt een mix van oudere en nieuwere landschapsfoto’s getoond afgewisseld met foto’s van planten en dieren die de spreker in en langs de beek heeft waargenomen.

De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur.