Fotowedstrijd bij 60-jarige IVN Asten-Someren

In het kader van het 60-jarig bestaan van IVN Asten-Someren houdt het IVN een fotowedstrijd voor inwoners van Asten, Someren en Deurne.

Een jury kiest in de periode maart tot en met oktober elke maand de mooiste foto’s uit de inzendingen. Deze maandelijks winnende foto’s worden gepubliceerd en daaruit kiest de jury de eindwinnaars.

U kunt tot en met 31 maart foto’s, die in maart gemaakt zijn, inzenden naar foto@ivnastensomeren.nl.

De belangrijkste spelregels staat hieronder. Het reglement kunt u lezen op www.ivnastensomeren.nl.

Elke deelnemer kan elke maand maximaal 3 foto’s inzenden. Daarmee dingt u mee naar de vermelding 'beste foto van de maand'.

U hoeft dus niet elke maand nieuwe foto’s in te zenden maar dat mag wel.

Aan de wedstrijd is een thema verbonden 'klimaat, water, natuur en de mens'.

Klimaat, natuur en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het klimaat verandert en dat heeft invloed op onze natuur. Water speelt daarbij een centrale rol; het is onmisbaar voor het leven op aarde en de natuur. Maar het beschikbaar zijn van water is wisselend en de mens treft hiervoor maatregelen zoals bijvoorbeeld de reconstructie van het beekdal Aa en de Astense Aa.

Beoordeling

Een door IVN benoemde jury beoordeelt de inzendingen. Tegen hun oordeel is geen beroep mogelijk.

Naast de algehele kwaliteit van de foto (zoals scherpte, compositie) is het belangrijkste criterium op welke wijze op een originele manier invulling is gegeven aan het thema dat aan deze wedstrijd is verbonden.

Elke maand kiest de jury uit de inzendingen per leeftijd categorie de drie beste foto’s. Zij krijgen de vermelding 'Beste foto van de maand'.

Na afloop kiest de jury uit de beste foto’s van de maand de eindwinnaars.

De beste foto’s van de maand en de eindwinnaars worden door IVN gepubliceerd en gebruikt voor promotiedoeleinden onder vermelding van de naam van de inzender. 

Naast het publiceren van de foto’s ontvangen de eindwinnaars een attentie.