Fris NWC boekt zege op ZSV in oefenwedstrijd

De afgelopen maanden zonder voetbal lijken NWC goed gedaan te hebben.

De Astenaren kwamen op zondag 30 januari voor het eerst sinds midden november weer in actie en dat leverde meteen een 1-3 oefenzege op tegen eersteklasser ZSV. Een knap resultaat, maar belangrijker nog: het spel was vele malen beter dan in de eindfase van 2021.

NWC, dat met een grote groep spelers afreisde naar sportpark De Kranenmortel, startte furieus en kreeg binnen enkele minuten een aantal prima kansen na hachelijke momenten voor het ZSV-doel. Daarna brak een fase aan zonder grote mogelijkheden, waarin NWC het initiatief hield en voortdurend aan de bal was. ZSV maakte een passieve indruk, zakte in en was, zodra aan de bal, erg onzorgvuldig op een overigens moeilijk bespeelbare grasmat. De bezoekers speelden verzorgd en geduldig en hielden het achterin dicht. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Damon Claessens, wiens poging in kansrijke positie naast het doel belandde na een teruggetrokken voorzet van Jeroen van Deursen.

Na rust deed NWC er nog een schepje bovenop en werd men vaker gevaarlijk, onder meer omdat het aanvalsspel wat meer flair in zich had. Na een uur spelen moest ZSV-goalie Leon Thijs aan de noodrem trekken toen hij de bal te ver voor zich uit speelde en Van Deursen op zich af zag stormen. De doelman haalde Van Deursen neer en de bal ging op de stip, waarna Arne van Geffen de trekker overhaalde: 0-1.

De formatie van trainer Mario Verlijsdonk, die weer eens terugkeerde bij zijn jeugdliefde ZSV, bleef domineren en voetbalde bij vlagen uitstekend. De Deurnese coach heeft in de tussentijd kunnen sleutelen aan zijn ideale spelconcept en dat werk betaalde zich uit in dit eerste duel van 2022. Ook qua strijdlust, wedstrijdbeleving en teamgeest hadden de gasten het goed voor elkaar. Zeker noemenswaardig waren ook nog de rentree van Luuk Castelijns en Joris van Horne, die lange tijd geblesseerd moesten toekijken maar vanmiddag prima presteerden. Daarnaast maakten de A-junioren Bram Verspeek en Len van Roy hun (verdienstelijke) debuut en ook Koen van Dijck kreeg speelminuten onder de lat.

Toen invaller Daan Hendrix een kwartier voor tijd de 0-2 op zijn naam zette, leek de kust veilig. Hendrix werd gelanceerd door Robin Rijnders, omspeelde Thijs en met links schoot hij daarna knap binnen. In minuut 84 deed Davy Althuizen, die in juni 2014 op zestienjarige leeftijd nog de schlemiel was door de beslissende strafschop te missen in de play-off om promotie naar de eerste klasse tussen NWC en ZSV, namens de Zeilbergers nog wat terug door de bal knap over Koen van Dijck heen te tikken (1-2). Twee minuten later gooide NWC de vriendschappelijke wedstrijd echter alsnog in het slot. Jongeling Len van Roy bleef uiterst koeltjes voor het doel en op beheerste wijze zorgde hij voor de 1-3.

Het betekende een veelbelovende start van het nieuwe jaar, waarin NWC graag weer van zich wil laten spreken na een moeizaam eerste seizoensdeel.

Zondag 6 februari staat voor de Astenaren een interessant treffen op de rol, namelijk de wedstrijd tegen hoogvlieger Mierlo-Hout op sportpark 't Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz (46' Koen van Dijck), Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst (46' Bram Verspeek), Sander van den Eijnde (46' Luuk Castelijns), Damon Claessens (46' Joris van Horne), Mark Bosch (61' Len van Roy), Arne van Geffen (61' Youri van Brussel), Robin Rijnders (46' Daan Hendrix), Jeroen van Deursen (74' Robin Rijnders) en Tijs van Tilburg.