Futurahuis Someren feestelijk geopend

Op donderdag 8 september vond de officiële opening plaats van het Futurahuis aan Geldestraat in Someren, de zevende locatie van Futura Zorg.

Het was een feest voor en mede georganiseerd door de bewoners.

Na de opening voerden bewoners en medewerkers een act op met een parachutedoek met ballonnen en een optreden stoeldansen.

De genodigden, waaronder familie, burgemeester Dilia Blok, wethouder Louis Swinkels, leden van het bestuur als ook van de Raad van Commissarissen, deden actief mee met de bewoners.

Met de start van de bouw heeft toenmalige wethouder Theo Maas onder begeleiding van kunstenaar Niloc Pagen de eerste contouren gezet op twee doeken. Deze doeken zijn vervolgens verder ingekleurd door kinderen van de Mariaschool, De Diamant en De Ranonkel en door enkele direct omwonenden. Niloc Pagen heeft daarna de laatste hand gelegd aan de doeken. De schilderijen zijn vervolgens geveild en gekocht door Bouwbedrijf Van Vliet Bouw.

De opbrengst uit de veiling is geschonken aan Leef! Someren. Na het heffen van het glas heeft Lars van den Akker beide doeken weer teruggeschonken aan het Futurahuis in Someren. Deze zullen een speciale plek krijgen in het Futurahuis.

Het Futurahuis in Someren heeft 17 éénpersoonsappartementen en 3 tweepersoonsappartementen. 

Het huis biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen en tegelijkertijd verzekerd te zijn van zorg en begeleiding, wanneer dit nodig is.

De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en hebben een verhoogd wooncomfort door het gebruik van domotica.

Maaltijden worden dagelijks vers bereid en ook de schoonmaak en het wassen van kleding wordt door de medewerkers verzorgd.

Bewoners beschikken over de privacy van hun eigen appartement, maar hebben ook de gelegenheid met andere bewoners in gesprek te gaan en gelijkgestemden te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens de koffie in de gemeenschappelijke huiskamer of in de besloten tuin.

Locatiebeheerder is Wim van Santvoort uit Someren.

Wim geeft samen met een enthousiast team van medewerkers invulling aan de zorg die dag en nacht beschikbaar is.

In het Futurahuis in Someren zijn nog enkele éénpersoonsappartementen beschikbaar. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Wim van Santvoort. Hij informeert u graag. Wim is te bereiken via tel. 06-30498228 of e-mail someren@futurazorg.nl.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.