Garage Diesdonkerweg in Ommel tijdelijk gesloten

Naar aanleiding van een controle van de toezichthouders van de gemeente Asten op 23 juni 2021 heeft de burgemeester 4 oktober de garage aan de Diesdonkerweg gesloten.

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester van Asten besloten om de garage voor een periode van 12 maanden te sluiten dit na de vondst van een volledig ingerichte hennepkwekerij in juni dit jaar. In 2019 zijn er ook al dergelijke goederen op deze locatie gevonden.

Daarom is besloten tot een sluitingsduur van 12 in plaats van 6 maanden.

Instagram politie_asten

De garage is nu gesloten en verzegeld en mag gedurende 12 maanden door niemand gebruikt of betreden worden.

Op grond van de artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen, lokalen of erven waar verdovende middelen worden verkocht, verhandeld, verstrekt, afgeleverd of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. Sinds 2019 is deze bevoegdheid verruimd en geldt deze ook wanneer het gaat om strafbare voorbereidingshandelingen, zoals in deze zaak.

De burgemeester past het beleid, dat op artikel 13b van de Opiumwet is gebaseerd, toe ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat, ter preventie en als middel tegen ondermijnende criminaliteit.

Eerder stond in dit artikel dat er op 4 oktober 2021 spullen voor een hennepkwekerij zijn aangetroffen, dit is gecorrigeerd na navraag bij de gemeente Asten. Op 4 oktober is de woning gesloten naar aanleiding van het aantreffen van goederen op 29 juni 2021.