Gebakken eieren-wandeltochten WSV Hermode

Wandelsportvereniging Hermode uit Someren-Eind houdt op zondag 26 maart wandeltochten richting Kapelletjes, Starkriet en Daatjeshoeve.

Er zijn wandelafstanden van 6,8 km, 10 km, 17 km en 30 km.

Starten kan tussen 8.00 en 14.00 uur.

Deelname is gratis.

Bij het start- en eindpunt van de wandeltocht, clubhuis D’n Herd, Willem Alexanderlaan 5 in Someren-Eind, worden tussen 8.00 en 14.00 uur eitjes gebakken en staat de koffie en thee klaar.

De afstand van 6,8 km (kapelletjestocht) voert langs drie kapelletjes in SomerenEind en langs mooie huizen in weidse natuur. Een wisseling van alles wat Someren-Eind u als wandelaar te bieden heeft. De route loopt helemaal over de verharde weg.

De afstand van 10 km gaat naar het Starkriet. Daarna loopt u langs de Aa om vervolgens via de akkerlanden terug te keren naar de Zuid-Willemsvaart. Dit is een uitgepijlde route en gaat helemaal door de natuur (gebied kan drassig zijn).

De afstand van 17 kilometer is de kapelletjestocht en de Starkrietroute aan elkaar gekoppeld. De startlocatie wordt dan als rustlocatie gebruikt.

Op de afstand van 30 km ligt de Daatjeshoeve (open vanaf 10.00 uur), precies op de helft. Deze route gaat een gedeelte door het Weerterbos.

Deze tocht al een mooie oefening voor een Kennedymars.

Informatie is ook terug te vinden op www.hermode.nl.

De volgende wandeltocht vanuit Someren-Eind is gepland op eerste pinksterdag 28 mei.