Geluksroutes Lierop officieel geopend

Op zaterdag 17 juli werden op het kerkplein in Lierop de Geluksroutes officieel geopend met de onthulling van een routepaaltje door dorpsondersteuner Marieke Linders en fanatiek wandelaar Toon van Vroonhoven.

De Geluksroutes zijn door de werkgroep Dienstverlening & Communicatie van dorpscoöperatie Lierop Leeft ontwikkeld met Everdine Heesmans en Frank Hurkmans als kartrekkers.

Zij kregen het voor elkaar in één jaar tijd vier bijzondere wandelroutes met een verhaal uit te stippelen.

Everdine Heesmans sprak bij de onthulling de aanwezigen toe. 

,,Beste aanwezigen. Fijn dat jullie allemaal gekomen zijn om de officiële opening van de geluksroutes bij te wonen. Een virus raast over de wereld, zoals ook wij voortraasden in het leven. Maar van de ene op de andere dag was alles plotseling anders. Dit zijn de beginregels van de begeleidende tekst op elk van de vier Geluksroutes. We hebben het nu over het coronavirus en de crisis die ons bijna het gehele jaar 2020 en tot nu toe ook 2021 in hun greep hielden en nóg houden. Gelukkig heeft corona ook goede dingen gebracht. Zoals zorgzaamheid en aandacht voor elkaar. Hoewel de dorpscoöperatie Lierop Leeft alleen maar inspeelt op vragen en wensen van de leden, vond de werkgroep Dienstverlening & Communicatie het toch een goed plan om een oproep te doen aan de mensen om hun geluksplek met ons te delen. Uit de vele reacties heeft de werkgroep vier routes samengesteld. Er bleek dus toch een vraag te zijn. Een vraag om even de dagelijkse sleur en beslommeringen te ontlopen. Letterlijk te ontlopen. Voor elk blad van het klavertje vier hebben we één route uitgezet. We staan nu bij het gemeenschappelijke startpunt. Het plein voor onze prachtige koepelkerk. De kerk die ook menig maal als geluksplek genoemd werd.''

Route 1 leidt de wandelaar door het zuidoostelijke gedeelte van Lierop met o.a. de Oetert en de Vaarsehoef.

Route 2 gaat via het Beuven en de Strabrechtse Heide naar Moorsel, het zuidwestelijke gedeelte van Lierop.

Route 3 gaat over de Broekkant, Winkelstraat en Gebergte. Met z’n ruim 10 km is dit meteen de langste route.

Route 4 brengt de wandelaar naar de Herselse bossen, het motorcrossterrein en 't Eindje.

De geluksplekken worden zowel op de plattegrond als langs de route gemarkeerd door een logo.

De door de gemeente Someren geschonken paaltjes zijn door de medewerkers van OutdoorEnZo van het logo voorzien en bij de geluksplekken geplaatst.

De Geluksroutes zijn in Lierop huis aan huis verspreid. Voor mensen die buiten Lierop wonen liggen er altijd klaar bij de SPAR in Lierop en de VVV in Someren.

Bovendien zijn ze te downloaden via de website van Lierop Leeft. Ook staan ze op de website van Land van de Peel.

Op SIRIS-tv en www.siris.nl is onderstaand filmpje te zien.