SIRIS.nl

Gemeente betaalt mee met zorgverzekering bij CZ

De gemeente Someren biedt ook in 2022 een Gemeentepolis aan voor inwoners met een laag inkomen of chronische ziekte.

Via zorgverzekeraar CZ kunt u als inwoner kiezen uit verschillende zorgpolissen.

Op www.gezondverzekerd.nl/Someren kunnen inwoners een keuzehulp invullen, zodat zij een passende zorgverzekering kunnen afsluiten. U kunt overstappen tot en met 31 december.

Gemeentepolis

Voor mensen met een laag inkomen is een goede zorgverzekering heel belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk betaalbaar. De gemeente Someren vindt het belangrijk dat iedereen de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Daarom betaalt de gemeente mee aan een collectieve zorgverzekering bij zorgverzekeraar CZ, voor inwoners met een laag inkomen. In de Gemeentepolissen zitten ruime vergoedingen voor onder andere brillen of lenzen, fysiotherapie en tandartskosten. Zo kunt u zich passend verzekeren, zonder onverwachte hoge kosten.

Passend verzekerd

Om de polis te kiezen die het best bij uw omstandigheden past, kunt u op www.gezondverzekerd.nl/Someren een keuzehulp invullen. Zo komt u niet alleen te weten of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis, maar krijgt u ook inzicht in welke polis het beste past bij uw zorgwensen.

Kunt u bijvoorbeeld het eigen risico niet zelf betalen? Dan kiest u voor de polis waarin hiervoor een regeling is opgenomen. Het kan ook zijn dat de Gemeentepolis niet de beste keuze is, omdat de zorgkosten bijvoorbeeld niet zo hoog zijn. Dan is het beter om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor krijgt u dan geen gemeentelijke bijdrage.

Voor meer informatie over de verschillende pakketten kunt u als inwoner van de gemeente Someren kijken op www.gezondverzekerd.nl/Someren of contact opnemen met de klantenservice van CZ via tel. 088-5557777.