Gemeente Someren vangt 450 asielzoekers op in De Hoof

De gemeente Someren vangt van 28 november tot en met 27 januari 450 asielzoekers op in groepsaccommodatie De Hoof in Someren.

Voor een gedeelte van deze groep kan de opvang, als dat nodig is, verlengd worden tot begin maart. 

Door de opvang biedt de gemeente deze mensen rust na een periode van kortdurende verblijven van drie weken in de regio.

Samen met de Veiligheidsregio en De Hoof regelt de gemeente bed, brood, bad en bescherming voor de asielzoekers.

Geschikte locatie

Groepsaccommodatie De Hoof ligt in het buitengebied van Someren en biedt voldoende ruimte om 450 personen onder goede omstandigheden op te vangen.

De eigenaren en het personeel van De Hoof zijn gewend aan grote groepen die verblijven en recreëren in de diverse binnen- en buitenruimtes, zoals een sporthal, muziekruimte en meerdere sportvelden. De komende tijd wordt de accommodatie klaar gemaakt, zodat de eerste asielzoekers op 28 november opgevangen kunnen worden.

HANS WASMUS

Rust voor de asielzoekers

Het gemeentebestuur is diep geraakt door de crisis in ons land rondom de opvang van asielzoekers en wil daarom een bijdrage leveren. Door groepsaccommodatie De Hoof beschikbaar te stellen, hopen zowel de gemeente Someren, de Veiligheidsregio als groepsaccommodatie De Hoof rust te brengen bij de asielzoekers in de komende wintermaanden.

Informatiebijeenkomst

Omwonenden van groepsaccommodatie De Hoof zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de komst van de noodopvang. Daarnaast houdt de gemeente binnenkort een informatiebijeenkomst voor belangstellenden.

Inwoners met vragen kunnen deze nu al stellen via e-mail opvang@someren.nl.

Voor meer informatie over crisisnoodopvang kunt u terecht op www.someren.nl/opvang.