Genieten van kerstsfeer in Bibliotheek Helmond-Peel

De Bibliotheek Helmond-Peel is van 8 december tot en met 6 januari in kerstsfeer.

Leen boeken of films om heerlijk te relaxen tijdens de lange decemberavonden of laat de bibliotheek een fijn boekenpakket voor je samenstellen via de AfhaalBieb.

Kom genieten van mooie voorleesverhalen, maak een unieke foto of een robotje of kerstfilmpje in het TechLab.

De professor van Mad Science geeft een coole workshop over droogijs en alle kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd van het Huis van de Kerstman.

Programma:

De kerstman komt in de bibliotheken van Asten, Helmond en Someren een verhaal voorlezen. Hij leest voor uit het boek ‘O dennenboom’ van Jacques Vriens. Maandag 20 december om 15.30 uur in Helmond, dinsdag 21 december om 15.00 uur in Asten en om 16.00 uur in Someren. Meld je vooraf aan als je wilt komen luisteren.

Op de woensdagmiddagen wordt er om 14.30 uur voorgelezen door de medewerkers van de Bibliotheek in Asten, Helmond en Someren. Ze kiezen natuurlijk voor mooie kerst- en winterverhalen om helemaal in de stemming te komen.

Ben jij al eens op de foto geweest met een rendier, sneeuwpop of levend cadeautje? In deze periode komen met regelmaat figuranten van het Huis van de Kerstman op bezoek in Bibliotheek Helmond. Samen met deze figuren kun jij op de foto voor een greenscreen om een superleuke kerstkaart mee te maken.

Op dinsdag 14 december is het in Bibliotheek Helmond van 9.00 tot 10.30 uur tijd voor ‘Poolse Peuterpret’. Er wordt voorgelezen uit een Pools Kerstprentenboek, muziek gemaakt muziek en er is kerstknutselen. Poolse Peuterpret wordt georganiseerd door Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met de LEV-groep en GGD Brabant-Zuidoost.

Op zondag 19 december wordt in Bibliotheek Helmond van 13.30 tot 15.30 uur een robotje gemaakt dat cadeautjes van de ene kant naar de andere kant van de tafel kan brengen. Superhandig om de Kerstman te ondersteunen tijdens deze drukke tijd. Iedereen vanaf 8 jaar kan na aanmelden meedoen.

Bibliotheek Asten is tijdens de koopzondag op 19 december in Asten ook open van 13.00 tot 17.00 uur. Om 13.30 en om 15.00 uur wordt er een mooi kerstverhaal voorgelezen. Je bent die middag welkom om heerlijk rond te struinen of te genieten van de voorleesverhalen.

Op woensdag 22 december is er van 14.00 tot 16.00 uur het Techlab Digiwijs in Bibliotheek Helmond. Gaan jullie tijdens Kerst ook uitgebreid dineren? Hoe leuk is het dan om alle genodigden een prachtig menukaartje te geven, wat je gemaakt hebt in Word. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

TechLab on Tour workshop. Tijdens deze workshop kunnen kinderen vanaf 8 jaar een stopmotionfilmpje in kerstsfeer maken. De bieb zorgt voor materialen om een korte film te maken, zoals elfjes, sneeuwpoppen, rendieren en de kerstman. De workshop wordt gegeven in de Bibliotheken van Asten (28 dec.), Helmond (29 dec.) en Someren (30 dec.), steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Je moet je vooraf aanmelden om mee te kunnen doen.

De coolste workshop wordt gegeven door de professor van Mad Science. Meld je aan voor deze workshop in Asten (4 jan. 11.00-12.00 uur), Helmond (4 jan. 14.00-15.00 uur) en Someren (6 jan. 11.00-12.00 uur). Passend bij de wintertijd leer je van alles over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Tickets voor de workshops kosten € 2,50. De overige activiteiten zijn gratis.

Vooraf aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten heeft de voorkeur, zodat ze rekening kunnen houden met een maximaal aantal deelnemers in verband met de coronamaatregelen.