Gerrit Vos in SIRIS-VerzoekExpress

Zanger Gerrit Vos is op maandag 25 april te gast in het SIRIS-radioprogramma VerzoekExpress van Piet Berkers.

Gerrit presenteert tussen 20.00 en 22.00 uur zijn nieuwe single ‘Duizend rode rozen’.

Als je de nieuwe single hoort, zou het kunnen zijn dat de melodielijn je bekend voorkomt. Een aantal jaar geleden bracht dezelfde Gerrit Vos namelijk de piratenplaat ‘1000 mooie dromen’ uit.

Omdat hij ruim twee jaar vanwege corona vrijwel niets in de muziek heeft gedaan en toch weer van zich wilde laten horen, schreef hij in twintig minuten een nieuwe tekst op deze melodielijn.

Gerrit heeft het arrangement laten opfrissen door Manfred Jongenelis. Dat is overigens duidelijk te horen aan de accordeonklanken waar deze instrumentenkunstenaar uit Etten-Leur om bekend staat.

Gerrit Vos maakte ooit samen met Dellie Pfaff deel uit van het Woonwagen Duo en trad op onder pseudoniem Dave Daily. Onder zijn eigen naam bracht hij de albums ‘Samen met jou’ en ‘Reiziger in hart en nieren’ uit op het bekende Rood-Hit-Blauw.

Op datzelfde label verschijnt nu ook zijn nieuwe single. Gerrit Vos is al meer dan dertig jaar actief als zanger. Het vertolken van smartlappen en volkse liedjes is iets wat hij het allerliefste doet. Gerrit kwam op 3 februari 2007 op de 72e plaats in de Mega Top 100 met de single ‘Melanie slaap zacht’. Het nummer stond een week in de hitlijst en doelt op de moord op Melanie Sijbers uit Geldrop.