Geslaagde Pedaalridders On Tour in Someren-Eind

Ruim zestig wielerliefhebbers waren op vrijdag 17 november aanwezig bij de Pedaalridders On Tour in gemeenschapshuis De Einder in Someren-Eind.

De Somerense wielerpresentator Rien van Horik vertelde in vogelvlucht over de rijke wielerhistorie van het kerkdorp.

nannie van hoof

Tijdens deze nostalgische wieleravond werden honderd authentieke foto’s van Eindse wielrenners uit het verleden op een groot scherm getoond. Centraal stond de wielerloopbaan van Gerrit Vossen, die helaas niet aanwezig kon zijn.

Jarenlang vormde de KNWU-wielerronde in het kader van de Peelland Toer een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens de avond werd stilgestaan bij de inzet hiervoor door wijlen Klaas van Houts.

nannie van hoof

Oud-renner Huub van der Linden kreeg de lachers op de hand met zijn belevenissen als coureur. Hij was in 1958 de eerste winnaar van een aspirantenkoers bij de Limburgse wielerbond.

nannie van hoof

De broers Ed, Hans en Gerard van de Voort hebben een belangrijke stempel op de Eindse wielersport gedrukt. Het was Perry Adriaans die als gast vertelde over zijn actieve wielercarrière en de prominente rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van de wielersport in Limburg. De komst van het huidige Tom Dumoulin Bike Park in Sittard was één van zijn projecten. De bezoekers kregen ook Mark Knoops te horen die enthousiast vertelde over zijn enige overwinning in de Kermisronde van Steensel. Met de in de Kempenregio woonachtige Patricia Nuijens sprak van Horik over haar start als wielrenster en haar plannen voor het komende wegseizoen.

nannie van hoof

Na de pauze keek de presentator (die veertig jaar werkzaam was in het onderwijs in ’t Eind) terug op hetzelfde aantal jaren dat hij in nationale en internationale wielerwedstrijden aan de micro staat.

nannie van hoof