Gezapige Kanaalderby eindigt doelpuntloos

Op een herfstachtig sportpark ’t Root in Asten konden de voetballers van NWC en SV Someren de vele toeschouwers niet vermaken. 

De bezoekers uit Someren waren in fases voetballend de betere, terwijl NWC nauwelijks tot gevaarlijke doelkansen kwam.

Het povere duel eindigde in 0-0.

Jan van den Broek

Het was dan ook een Kanaalderby zoals zovelen. Altijd spannend, maar zelden van hoog niveau en doelpuntrijk. In Asten was het NWC dat de eerste mogelijkheid kreeg via verdediger Ruud Leenen, wiens kopbal voor de uitkomende Someren-sluitpost Sil Joosten over het doel ging. In de 22e minuut toonde clubtopscorer Koen de Louw van de gasten zijn eerste wapenfeit, zijn schot ging hard voorlangs. Someren voetbalde gemakkelijker dan NWC en leek meer ingespeeld, terwijl de thuisclub zoekende was en bovenal erg slordig was aan de bal.

Jan van den Broek

De Somerenaren hadden in voetballend opzicht in fases de overhand, maar misten de creativiteit om het stugge NWC echt pijn te doen. Op slag van rust raakte NWC-er Youri van Brussel uit een ingestudeerde hoekschop nog het zijnet vanuit een moeilijke hoek. Beide elftallen gingen dan ook rusten met een doelpuntloze gelijke stand.

Jan van den Broek

Na rust waren de betere mogelijkheden voor Someren, al waren dat er maar enkele. De beste kans was voor de ingevallen buitenspeler Maico Meulen, die op aangeven van De Louw een metertje over het doel knalde. De tweede helft was van een nog lager niveau dan de eerste en eigenlijk kabbelde de derby voort tot aan de slotfase, waarin het uiteindelijk wat hectischer zou worden. Omdat NWC veel te onrustig aan de bal was en zich moest beperken tot lange ballen, leek een punt het hoogst haalbare voor de formatie van coach Mario Verlijsdonk.

Jan van den Broek

In minuut 82 mikte Someren-aanvaller De Louw nog naast vanuit een aardige positie, maar daarna, in blessuretijd, voerde Someren de druk verder op via standaardsituaties. Eerst was het Douwe Hurkmans die in de doelmond een inzet van aanvoerder Wesley van den Boomen wegwerkte, daarna hinderden De Louw en zijn teamgenoot Niels Schweren elkaar waardoor de kopbal van eerstgenoemde naast het doel van keeper Gijs Brüsewitz vloog.

Jan van den Broek

Arbiter Cremers uit Valkenburg telde vijf minuten bij maar ook daarin werd niet meer gescoord, waardoor de saaie burentwist tussen NWC en Someren eindigde waarmee het begon: 0-0. De oranjehemden kunnen het meest tevreden zijn met de remise, terwijl de blauw-witten opnieuw het netje op ’t Root niet wisten te raken zoals dat in het verleden al vaak niet lukte. NWC toonde in defensief en organisatorisch opzicht in ieder geval meer zekerheid en kan daarop verder bouwen, om te beginnen zondag in Veldhoven tegen de nieuwe hekkensluiter Rood-Wit.

Jan van den Broek

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (64’ Martijn Ghielen), Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst (90’ Menno Janssen), René Peters, Douwe Hurkmans, Youri van Brussel, Mark Bosch, Jeroen van Deursen en Arne van Geffen (75’ Daan Hendrix).

Opstelling SV Someren: Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Nick de Louw, Ron van Stratum, Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Luuk Hoeben, Justin Hoeben (79’ Tim van den Boomen), Koen de Louw en Dévi Fondon (59’ Maico Meulen).