Gezinsactiviteiten in De Groote Peel tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie komt eraan en buitencentrum De Pelen biedt in beide vakantieweken gezinsactiviteiten in De Groote Peel.

Er zijn excursies mét, maar ook tochten die je zonder gids kunt doen.

Op zondag 23 oktober is er een herfstfeest op het kabouterpad. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Met een gids op pad in de Peel

Tijdens de Spannende Spinnentocht ontdek je hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Een Peelgids van Staatsbosbeheer laat zien dat spinnen op verschillende manieren een web maken en hun prooi vangen. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Tijdens deze excursie kom je er achter hoe ‘spannend’ spinnen zijn.

De herfst is het seizoen van weer en wind, van prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit prachtige seizoen samen met een Peelgids tijdens een herfsttocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje.

Herfstfeest op het kabouterpad

Op zondag 23 oktober is er een herfstfeest op het kabouterpad. Voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn er dan leuke extra’s op het kabouterpad te beleven. De muziekkabouters zingen en spelen leuke liedjes, Kabouter Klets vertelt een verhaal en je kan op bezoek bij ‘de draak’. En natuurlijk is er iets lekkers om van te smullen.

Programma en reserveren

De herfsttochten zijn op maandag 17 en 24 oktober, op woensdag 19 en 26 oktober en op vrijdag 21 en 28 oktober. De spannende spinnentochten zijn op dinsdag 18 en 25 en donderdag 20 en 27 oktober. De starttijd is telkens om 11.00 uur en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur.

Deelname kost € 6- voor volwassenen en € 4 per kind, inclusief stickervel.

Online reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten  

Voor het herfstfeest op zondag 23 oktober kan je starten tussen 11.00 en 14.30 uur. Deelname kost € 6 per kind (begeleiders hoeven niet te betalen). Kaartjes reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/kabouterfeestpelen 

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.