Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder (15-16 jaar) bij waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas is op zoek naar een nieuwe jeugdbestuurder.

Ben jij 15 of 16 jaar, woon je in het werkgebied van het waterschap en wil je meer leren over de waterwereld? Dan ben je bij het waterschap aan het juiste adres..

Het waterschap zoekt een opvolger voor jeugdbestuurder Julia Goets. Als jeugdbestuurder vertel je jongeren de komende 2 jaar over het werk van het waterschap, bijvoorbeeld via social media. Ook ga je vier keer per jaar een weekend op pad met het landelijke jeugdwaterschapsbestuur.

Oud-jeugdbestuurder Julia Goets vertelt: ,,Als jeugdbestuurder betrek je jongeren bij het werk van het waterschap. Dat doe je bijvoorbeeld door berichten op Instagram en Facebook te plaatsen waarin je vertelt hoe je kan bijdragen aan schoon, voldoende en veilig water. Verder help je mee tijdens evenementen van het waterschap en ga je af en toe op pad met een bestuurslid of andere waterschappers. Daar maak je ook berichtjes van voor social media. En je neemt deel aan de superleuke en leerzame weekenden met jeugdbestuurders uit het hele land. Die had ik niet willen missen!”

Waarom jeugdbestuurder worden? Omdat het een superervaring is!”, zegt Julia vrolijk. ,,Toen ik begon, wist ik niets over water en het waterschap. Maar ik vind het zo interessant dat ik zelfs Watermanagement aan het Yuverta ben gaan studeren. Het speelt ook erg, met de droogte tijdens de laatste zomers en nu met een hele natte lente. Het jeugdwaterschap heeft mij zoveel geleerd. Niet alleen over water en hoe je jongeren hierover aan het denken zet, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb mezelf leren presenteren en veel mensen leren kennen. Ik ben echt blij dat ik jeugdbestuurder ben geweest. Ik zou deze kans niet laten lopen!”

Niet onbelangrijk, weet dat het om een onbetaalde functie gaat. Je ontvangt wel reis- en onkostenvergoeding.

Interesse? Stuur vóór maandag 5 juni een korte e-mail met je gegevens en motivatie naar communicatie@aaenmaas.nl.