GGD Brabant-Zuidoost start groepsvaccinaties tegen DTP, BMR, HPV en Meningokokken

Ruim 43.000 kinderen (vanaf 9 jaar) uit de regio Eindhoven en Helmond ontvangen vanaf 19 september een uitnodiging voor hun gratis vaccinaties voor BMR/DTP, HPV en Meningokokken.

GGD Brabant-Zuidoost vaccineert kinderen in de periode van 2 oktober tot en met 2 november op een priklocatie in de buurt.

Alle kinderen die in aanmerking komen, ontvangen verdeeld over meerdere rondes, een uitnodiging van het RIVM via de post.

Wie krijgen een uitnodiging?

• BMR/DTP: alle kinderen die geboren zijn tussen 1 juli en 31 december 2014.

• HPV: alle jongeren die geboren zijn in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005.

• Meningokokken ACWY: alle jongeren geboren in 2009 die hun vaccinatie in het voorjaar hebben gemist.

GGD staat op een priklocatie in de buurt

Inge Soetens, programmacoördinator rijksvaccinatieprogramma bij GGD Brabant-Zuidoost, vertelt: ,,Twee weken van tevoren ontvangen kinderen een uitnodiging via het RIVM per post. De post komt in twee rondes: half september en half oktober. De campagne zelf loopt van 2 oktober tot en met 2 november. We starten met de gemeenten Reusel, Geldrop, Best, Veldhoven en Gemert. In de week erna zijn we t vinden in Deurne, Eersel, Valkenswaard, Eindhoven en Asten. Na de herfstvakantie zijn we nog in Budel, Helmond en Eindhoven''.

Kom op het voorgestelde tijdstip

Janneke Buissink, tevens programmacoördinator, vult aan: ,,We vragen je om echt op het tijdstip uitjouw brief te komen. Het blijft een logistieke puzzel en je helpt ons zo enorm. Kun je echt niet komen? Dan ben je welkom op het inloopmoment op 20 oktober of 2 november op de Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. Kijk op onze website www.ggdbzo.nl voor de actuele tijden''.

Kinderen uit hetzelfde gezin

Soms komen er meerdere kinderen in één gezin in aanmerking voor een prik. Zij mogen de prik op dezelfde tijd komen halen en kiezen voor één van de tijdstippen uit de brief. Het is niet nodig om hiervoor te bellen. Ouders en kinderen kunnen samen naar de priklocatie komen.