Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 2 tot en met vrijdag 9 juni ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

Presentatie Dorpsvisie Heusden in Hart van Heuze

Op verzoek van de gemeente Asten heeft Dorpsoverleg Heusden samen met haar inwoners een dorpsvisie opgesteld. Deze dorpsvisie werd op dinsdag 23 mei gepresenteerd in D’n Hoeksteen in Hart van Heuze.

Wensambulance Brabant voor Petra Geelen-Bouwmans

Voor Petra Geelen-Bouwmans uit Someren werd dinsdag 23 mei een bijzondere dag. Petra werd op die dag door de Wensambulance Brabant bij zorgcentrum Sonnehove opgehaald om haar naar enkele bijzondere plekken te brengen. De reis begon met een bezoek aan Museum Klok & Peel in Asten.

Nieuwe energiecoaches EnergieHuis Slim Wonen

Ruim dertig nieuwe energiecoaches ontvingen op dinsdag 30 mei in zaal De Koning in Helmond hun certificaat uit handen van een wethouder uit hun eigen gemeente na het volgen van de interne opleiding van het EnergieHuis Slim Wonen. EnergieHuis Slim Wonen is het energieloket voor de gemeenten Asten, Deurne, Laarbeek, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond en Someren. SIRIS-tv was bij deze uitreiking en dat gold ook voor wethoúder John Bankers van Asten en wethouder Willem van Doorn van Someren.

Vredesfakkel wereldwijde Peace Run in Asten

De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, was op donderdag 25 mei in Asten. Een internationaal team van zo’n tien hardlopers draagt de vredesfakkel vijf dagen lang door Nederland. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf en zich van mens tot mens door de samenleving verspreidt. De Peace Run kwam aan bij het gemeentehuis in Asten. Daar gaven de lopers de vredesfakkel door aan wethouder Janine Spoor.

Vorderingen bouw school Voordeldonk Asten

De verbouwing van basisschool Voordeldonk in Asten vordert gestaag. Rob Fritsen van SIRIS-tv volgt de werkzaamheden op de voet.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 23.00 uur:

Gezonde maaltijd in een gezonde school

Basisschool De Diamant in Someren doet mee met het landelijk programma 'Schoolmaaltijden'. Op donderdag 25 mei waren ze in De Diamant druk in de weer om boterhammen te smeren voor de kinderen. Directeur Willeke Kremers vertelt waarom dat gebeurt.

Afscheid Gerard Lomans van gemeente Someren

Gerard Lomans uit Someren nam op 30 mei afscheid van zijn werkgever de gemeente Someren. Bijna 43 jaar is Gerard werkzaam geweest bij de gemeente. Waar vind je nog ambtenaren die zo lang bij dezelfde gemeente werken? Harrie van Horik van SIRIS-tv zocht Gerard op in het gemeentehuis en sprak uitgebreid met hem.

Parasol bij de jeu de boulesbaan

RegioBank Leenen Advies in Someren draagt graag een steentje bij, bij het realiseren van een fijne leefbare buurt. RegioBank bedacht een campagne waarbij iedereen in Someren zijn of haar wens voor de buurt door mocht geven. Riek Haazen wenste een parasol bij de jeu de boulesbaan op Eegelshoeve. Rudy Leenen ging graag in op deze wens. Op dinsdag 30 mei werd de parasol officieel in gebruik genomen.

Programma Theater De Ruchte 2023-2024

Theater De Ruchte in Someren presenteerde op zaterdag 13 mei het programma voor het nieuwe theaterseizoen 2023-2024. Programmeur Rick Verhees mocht voor het seizoen, waarin De Ruchte 25 jaar bestaat, extra uitpakken.

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

13e Aflevering Kids Flits

Aflevering 13 van het Prodas Jeugdjournaal Kids Flits met weetjes over de start van de kinderen van De Ontdekking in het nieuwe gebouw, de Dodenherdenking in de Willibrorduskerk in Deurne en kinderen die laten zien wat de Lego league is. VIP-Boer Henk Kerkers van Bijzonder Boeren vertelt over de vergeten groenten en over de Peelbreuk.

Kids Hobby met Finn Boerekamp uit Someren-Heide

In het kinderprogramma SIRIS Kids, dagelijks te zien om 14.00 en om 17.00 uur, komt een nieuw onderdeel en dat is Kids Hobby. In deze eerste aflevering bezoeken Nina van den Hurk en Rob Fritsen springruiter Finn Boerekamp uit Someren-Heide, die zilver behaalde bij de Europese Kampioenschappen voor kinderen.

15.00 en 19.00 uur

Tv-serie Bloedlijn aflevering 7

Nikolaos spreekt zich uit tegenover Bas. Bas haalt zijn zusje op. De strijd tussen Lars en Deborah bereikt zijn hoogtepunt. Jacqueline helpt haar vriendin. Vrienden van Bas en Kim vieren een feestje bij Frederique. Er verschijnt een ongenodigde gast. Waar is Bas?

PR-filmpje Jan Paagman Sterrenwacht in Asten

De Jan Paagman Sterrenwacht is al vanaf 1980 in Asten gevestigd. Toch zijn er heel veel mensen nog nooit geweest. Rob Fritsen is zowel vrijwilliger bij SIRIS als bij de sterrenwacht. Hij maakte een filmpje over de sterrenwacht.

Gevelgroen aanleggen op het St. Jozefplein in Asten

Op het Sint Jozefplein in Asten werd op maandagochtend 22 mei gevelgroen aangelegd. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte een impressie.