Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 9 tot en met vrijdag 16 juni ziet er zo uit:

Eric Driessen

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

Heusden kermis altijd gezellig

Heuze kermis zit er weer op.De kermis trok veel volk en dat was mede te danken aan het prachtige weer. Het matinee op kermismaandag was weer erg gezellig.

Groei & Bloei Asten-Someren 50 jaar

Groei & Bloei Asten-Someren bestaat dit jaar 50 jaar. SIRIS-tv kijkt samen met een aantal oud-bestuursleden en huidige bestuursleden terug op de afgelopen 50 jaar en blikt vooruit op de feestelijkheden die er in dit jubileumjaar gehouden worden.

Asten Nu - Normaliseren

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor normaliseren. Wethouder Janine Spoor vertelt wat we onder normaliseren moeten verstaan in het sociaal domein.

Repetitie musical Jazz door Varendonck College Asten

Het Varendonck College in Asten voert op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 juni de musical 'Jazz' op in De Ruchte in Someren.
Leerlingen en docenten van het Varendonck College in Asten hebben vanaf het begin van het schooljaar aan deze musical gewerkt. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anna Sherstiuk en Rob Fritsen, waren op woensdag 7 juni bij de repetitie van 'Jazz'.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 23.00 uur:

Eerste wormenhotel in Someren geopend

De leerlingen van groep 8 van de Mariaschool in Someren hebben zich afgelopen najaar gebogen over het vraagstuk ‘Hoe kunnen we verspilling van voedsel verminderen?' In november zijn de ideeën van deze geïnstalleerde Kinderraad van Prodas in de raadzaal van het gemeentehuis gepresenteerd aan opdrachtgever Wim Peters Kwekerijen en een vertegenwoordiging van het college. Enkele ideeën worden ook daadwerkelijk uitgevoerd. Wethouder Willem Van Doorn opende op donderdag 1 juni samen met de leerlingen het eerste wormenhotel bij de Mariaschool.

Gemeentenieuws - Nieuwe energiecoaches

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de nieuwe energiecoaches, die op dinsdag 30 mei hun certificaten mochten ophalen in zaal De Koning in Helmond. Afgelopen maanden organiseerde het EnergieHuis Slim Wonen de opleiding tot energiecoach.  Vanuit de gemeente Someren hebben zes inwoners de opleiding met succes gevolgd.  In deze uitzending vertellen Bregje van Bragt van het EnergieHuis Slim Wonen, de teamleider van de energiecoaches in Someren Jos van Velthoven en nieuwe energiecoach Fred van Mierlo over de diensten die het EnergieHuis en de coaches te bieden hebben en gaat wethouder Willem van Doorn in op de maatregelen die de gemeente neemt om de energiearmoede te bestrijden.

Speelotheek een jaar later

In februari vorig jaar maakte de speelotheek Someren een doorstart. Met 18 nieuwe vrijwilligers, nieuw speelgoed, ruimere openingstijden en een vernieuwde website is het gelukt om veel nieuwe leden te verwelkomen. Op donderdag 8 juni was er een vrijwilligersavond in de speelotheek om de enthousiaste vrijwilligers te bedanken.

Paprika van eigen bodem

Jumbo Remco Bennenbroek in Someren is gestart met de verkoop van producten van eigen bodem. In de supermarkt liggen nu paprika’s van Paprikakwekerij Moors. Remco Bennenbroek en Hannie Moors zijn enthousiast over deze samenwerking.

Promotiefilmpje MTC De Happy Drivers

MTC De Happy Drivers is een motortoerclub uit Someren-Eind. Rob Fritsen van SIRIS-tv bezocht deze motorclub.

Gemeentenieuws - Bouwen en wonen

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, gaan we het hebben over bouwen in de gemeente Someren. Wethouder Louis Swinkels en de ambtenaren Jasper Blaauw en Michel de Vocht vertellen over hoe, wat, waar en voor wie Someren bouwen wil.
Wethouder Swinkels staat op de locatie Goede Vaart in Someren-Eind.

PR-filmpje DrumXplosion

Een slagwerkconcert waarbij het dak eraf gaat: dat presenteren de slagwerkers van Harmonie St. Cecilia op zaterdag 10 juni in de spectaculaire DrumXplosion: The Reunion. De slagwerkgroep duikt in zijn rijke geschiedenis en brengt een gevarieerd programma met huidige én oud-leden die voor één keer terug op het podium komen. Rob Fritsen van SIRIS-tv bezocht de repetitie..

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Heusden kermis in SIRIS Kids

Het SIRIS Kids-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk en Rob Fritsen maakte een impressie op kermiszaterdag in Heusden.

KIDS hobby korfbalvereniging ODC

In deze tweede aflevering bezochten Nina van den Hurk, Anne Kissen en Rob Fritsen de kids van korfbalvereniging ODC Ommel-Heusden..

13e Aflevering Kids Flits

Aflevering 13 van het Prodas Jeugdjournaal Kids Flits met weetjes over de start van de kinderen van De Ontdekking in het nieuwe gebouw, de Dodenherdenking in de Willibrorduskerk in Deurne en kinderen die laten zien wat de Lego league is. VIP-Boer Henk Kerkers van Bijzonder Boeren vertelt over de vergeten groenten en over de Peelbreuk.

Kids Hobby met Finn Boerekamp uit Someren-Heide

In het kinderprogramma SIRIS Kids, dagelijks te zien om 14.00 en om 17.00 uur, komt een nieuw onderdeel en dat is Kids Hobby. In deze eerste aflevering bezoeken Nina van den Hurk en Rob Fritsen springruiter Finn Boerekamp uit Someren-Heide, die zilver behaalde bij de Europese Kampioenschappen voor kinderen.