Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv voor de komende dagen ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Eric Driessen

Tour der Ongeschoren Benen Classic: de tocht

Een peloton van zo'n 150 artiesten en oud-wielrenners fietste op zondag 3 september door onze regio. De deelnemers aan de Tour Der Ongeschoren Benen Classic maakten, onder leiding van koersdirecteur Ronald Waterreus, een fietstocht vanaf Lierop door de Brabantse en Limburgse Peel. De toerfietsers maakten er van de laatste kilometers nog een wedstrijd van. De groepsspurt werd gewonnen door gewonnen door - hoe kan het anders - vijfvoudig wereldkampioen sprint Harry Lavreysen.

Tour der Ongeschoren Benen Classic, de interviews

Na afloop van de Tour der Ongeschoren Benen Classic op zondag 3 september sprak Harrie van Horik van SIRIS-tv nog met enkele deelnemers aan deze toertocht. Dat deed hij voor De Vurherd in Lierop met Huub van Lieshout, Marco Verberne, Piet van Katwijk, John van der Sande, burgemeester Dilia Blok, Rob Scheepers, Harry Lavreysen, Martie Jeuken, Ton Engels, Piet Rooijakkers, Tom Dumoulin, Fons en Fons van Katwijk en Mink van der Weerden.

Receptie 75 jaar Muziekvereniging Someren-Heide

Muziekvereniging Someren-Heide vierde op zaterdag 9 september een feestdag ter ere van het 75-jarig jubileum van de vereniging. Dit jubileum werd gevierd in gemeenschapshuis De Bunt. Te beginnen met een receptie met aansluitend een gezellige feestavond. Voor deze gelegenheid was er ook een tentoonstelling ingericht over 75 jaar harmonie, fanfare en muziekvereniging in de Hei.

Open dag Brandweer Someren

Brandweer Someren hield op zaterdag 9 september een open dag bij de brandweerkazerne aan de Loovebaan in Someren. De open dag trok duizenden belangstellenden. Vooral de kinderen hadden het er naar de zin.

Tweede wormenhotel in Someren

Op vrijdag 8 september is het tweede wormenhotel geplaatst bij basisschool St Jozef in Someren-Heide. Het eerste wormenhotel werd begin juni dit jaar geopend op de Mariaschool in Someren. SIRIS-tv was ook bij de plaatsing van het tweede wormenhotel.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

TWC Asten 50 jaar

TWC Asten viert op zaterdag 16 september het 50-jarig bestaansfeest met tal van activiteiten bij Manege Heijligers. Met enkele prominente TWC-ers blikt SIRIS-tv terug op 50 jaar Toer- en Wielerclub Asten. Harrie van Horik praat met Herman Richters, Jos Verheijen, Theo Timmermans en Jan Berkers.

Week van Lezen en Schrijven in Asten en Someren

Van 8 tot en met 15 september was de landelijke week van Lezen en schrijven. Wethouder Willem van Doorn las op woensdag 6 september een stukje voor op de weekmarkt in Someren.  En op woensdag 13 september las wethouder Janine Spoor voor op de weekmarkt in Asten. Judith van Oers, coördinator taal bij Onis Welzijn, vertelt aan SIRIS-tv-verslaggever Austeja Jonikaite waarom deze week van Lezen en Schrijven zo belangrijk is.

Crowdfunding voor Blikkie 2.0

Voorleesbus Blikkie van Bibliotheek Helmond-Peel zorgt al bijna tien jaar voor leesplezier in Helmond, Asten, Deurne en Someren. Helaas stond Blikkie vaker stil en sinds kort voor altijd. De bieb wil een nieuwe bus aanschaffen en is daarvoor een crowdfunding-actie gestart. Joyce Klumpers, de community librarian van de Bibliotheek Helmond-Peel vertelt op de Markt in Asten waarom.

Veteranenstichting Asten ontmoet Marco Kroon in Pathé Helmond

Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van Nederland,was op woensdag 13 september in Pathé Helmond voor een kort interview over de doorontwikkeling van het anjerperkje in de gemeente Asten en de samenwerking met leerlingen van het Varendonck College. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Zoë Stegeman en Rob Fritsen, was in Pathé.

Gemeentenieuws - Dementie

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, besteden we aandacht aan dementie. Op woensdag 20 september is er in De Weijers in Someren namelijk een theatervoorstelling over dementie. Harrie van Horik van SIRIS-tv praat met wethouder Koert Kusters, Emmy Thijssen van de GGD en Ieke Bron, netwerk-coördinator Dementie Helmond en de Peelgemeenten.

Ingebruikname duofiets in Heusden

Sinds begin deze maand kunnen de deelnemers van ’t Trefpunt, de dagbesteding in Heusden, gebruik maken van een duofiets. Op woensdag 6 september werd de duofiets officieel in gebruik genomen.

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Rob Fritsen

Voorlezen en boekenleggers knutselen in Bibliotheek Asten

Iedere woensdagmiddag wordt er voorgelezen in de bibliotheek. 
Op woensdag 13 september mochten kinderen in Bibliotheek Asten ook aansluiten om een boekenlegger te knutselen. 
Het SIRIS-Kids-tv-team, bestaande uit Mirthe Leenders  en Rob Fritsen, bezocht deze activiteit.

51e editie Braderie Burgemeester Wijnenstraat Asten

Op zondag 3 september vond in Asten de 51e editie van Braderie Burgemeester Wijnenstraat plaats. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Zoë Stegeman en Rob Fritsen, maakte een impressie van dit evenement.

Erima Voetbaldagen NWC 

Op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 augustus vond op sportpark 't Root in Asten de ERIMA Voetbaldagen plaats. Het SIRIS-tv-team, dit keer gevormd door Guus en Rob Fritsen, maakte een impressie op dinsdag.