Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv voor de komende dagen ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Somerens Dameskoor 75 jaar

Somerens Dameskoor bestaat 75 jaar en gaat dit jubileum vieren met tal van activiteiten. Harrie van Horik van SIRIS-tv was op een van de repetities van het dameskoor in De Ruchte. Na afloop van de repetitie sprak hij met de bestuursleden Ria Deelen, Ardie van Bussel, Ria Das, Ria Maas en Gerda Verberne en dirigent Helna Beelen.

Gemeentenieuws - Week van de Duurzaamheid

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de Week van de Duurzaamheid, die van zaterdag 28 oktober tot en met zaterdag 4 november plaats gaat vinden. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten om inspiratie op te doen over hoe je kunt verduurzamen, energie kunt besparen en klimaatbestendige oplossingen kunt toepassen. Wethouder Willem van Doorn, de energiecoaches Jos van Velthoven en Toon van de Hurk en Wim Steenbakkers van het IVN vertellen wat er allemaal te doen is.

Plannen voor bedrijventerrein op Lungendonk

Er zijn plannen voor een regionaal bedrijventerrein van circa 150 hectare voor de regio De Peel op de locaties Varenschut-Lungendonk in Helmond en Lierop. Wethouder Louis Swinkels en Johan van der Burg, beleidsfunctionaris Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Someren, geven tekst en uitleg.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Verhuizing boerenschuur via de lucht

Op woensdag 18 oktober was er een opmerkelijke verhuizing van een boerenschuur in de Dijkstraat in Asten. Louis Berkvens vertelt over wat er gebeurde.

32e Pompoendagen in Museum Klok & Peel

In de tuin van Museum Klok & Peel in Asten werden in de herfstvakantie de Pompoendagen gehouden. Het thema van dit jaar was 'Heksen & Magiërs'. Duizenden kleine en grote bezoekers trokken naar het museum.

Asten Nu - Stand van zaken binnensportaccommodatiesIn Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de binnensportaccommodaties in de kern Asten. Die zijn flink verouderd. De gemeente onderzoekt momenteel hoe ze de binnensportaccommodaties voor de toekomst gaan opzetten. Wethouder Janine Spoor vertelt hoe de stand van zaken is bij dit onderzoek.

Placemaking voor nieuwe Centrumvisie Asten

De gemeente Asten is van 14 tot en met 22 oktober in het kader van een nieuwe centrumvisie bezig met placemaking. Dat betekent dat op verschillende plaatsen in Asten testopstellingen staan om te kijken wat voor impact die hebben op het centrum. Na deze week komt er een enquête voor inwoners over hoe zij dit ervaren hebben. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte alvast een impressie.

Socks for Sox voor Koosje

Joy Baks en haar moeder Vera houden momenteel de doneeractie 'Socks for Sox' in Jumbo Remco Bennenbroek in Someren voor Koosje, de dochter van Joy. Zij willen hun eigen hond Bep opleiden tot hulphond voor Koosje. Austeja Jonikaite van SIRIS-tv praat met Joy en Vera en met Kris Bazen, die een knipactie voor Koosje gaat houden.

Nieuwe vloer nieuwbouw Een Aarde

Stichting Een Aarde heeft vorig jaar een bestaand pand aangekocht aan de Keskesweg 3 in Asten. In het pand moet de nieuwe Kringloopwinkel Een Aarde komen. Austeja Jonikaite van SIRIS-tv nam een kijkje in het pand en sprak daar met voorzitter Rien van den Broek en bestuurslid Ton Hendrix van Een Aarde.

Wintercafé in De Vurherd in Lierop met Brother Moon

In de foyer van gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop vond op zondag 15 oktober de eerste editie van het Wintercafé plaats. Tijdens deze eerste editie was er live-muziek van Brother Moon.

Een boodschap van CV De Plekkers

Rob Fritsen

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

SIRIS Kids-tv Hobby met motorcrosser Sven Meijer

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk, Anne Kissen en Rob Fritsen bezocht, de jonge motorcrosser Sven Meijer voor het programma SIRIS Kids-tv Hobby.

Presentatie Kinderraad De Diamant; de toekomst van Someren

Op donderdag 12 oktober presenteerde de Kinderraad van Stichting Prodas in de raadzaal van het gemeentehuis veel ideeën voor de toekomst van Someren. Op dit filmpje zie je het hele proces waar de Kinderraad zes weken aan heeft gewerkt.

Kinderraad aan de slag met omgevingsvisie

De Kinderraad van Prodas is de laatste weken in de weer geweest met de omgevingsvisie van de gemeente Someren. Someren heeft namelijk de opdracht om woningen te bouwen, zodat iedereen die wil in Someren kan blijven wonen. Om nieuwe woningen te bouwen moet grondig onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om de woningen zo duurzaam mogelijk te maken. Prettig wonen gaat niet alleen over je woning, maar ook over wat er in de buurt te doen is voor jong tot oud. Genoeg onderwerpen dus om advies te vragen aan de jonge bewoners van Someren. Zodat de gemeente met deze dromen en ideeën van de Kinderraad verder kan om de omgevingsvisie voor Someren te kunnen presenteren. Op donderdag 12 oktober kwam de kinderraad verslag doen in de raadzaal van het gemeentehuis in Someren.

Daan van Melis met sterrenkunde in SIRIS Kids TV

Daan van Melis uit Heusden heeft als hobby sterrenkunde. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk, Anne Kissen en Rob Fritsen, bezocht Daan bij de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten.

Voorlezen en boekenleggers knutselen in Bibliotheek Asten

Iedere woensdagmiddag wordt er voorgelezen in de bibliotheek. Op woensdag 13 september mochten kinderen in Bibliotheek Asten ook aansluiten om een boekenlegger te knutselen. Het SIRIS-Kids-tv-team, bestaande uit Mirthe Leenders en Rob Fritsen, bezocht deze activiteit.
Someren kermis

De Pepernotenshow in De Ruchte

Op zondag 26 november wordt in De Ruchte in Someren twee keer de Pepernotenshow opgevoerd. Austeja Jonikaite praat hierover met producent-regisseur Devon van Dijk en met Remco Bennenbroek van de Jumbo.