Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv voor de komende dagen ziet er zo uit:

Eric Driessen

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Crompoucerage bij bakker Van de Mortel

Ook Asten en Someren moeten eraan geloven; de crompoucerage die door TikTok en Instagram het land ingeslingerd is. Austeja van SIRIS-tv ging naar bakker Van de Mortel in Someren op zoek naar de makers van deze nieuwe lekkernij.

Janna in de bobslee

Janna Doumpas uit Someren is een sprintster, maar treedt binnenkort ook in de wereld van het bobsleeën. Janna is door een bobsleepiloot benaderd via social media. Na een paar tests werd ze geselecteerd voor het team. Hoewel ze nu geselecteerd is, heeft ze nog steeds niet in een echte bobslee gezeten. Austeja van SIRIS-tv zocht Janna op op de atletiekaccommodatie in Eindhoven.

Blink op de weekmarkt in Someren

De gemeente Someren hield van zaterdag 28 tot en met zaterdag 4 november de Week van de Duurzaamheid. Op woensdag 1 november stond Blink met een stand op de weekmarkt in Someren.

Start Nederland Leest Junior campagne in De Diamant

In november start de campagne Nederland Leest Junior, een leescampagne waarbij de hele klas hetzelfde boek leest.  Leesmediacoach Sanne Respen verzorgde op maandag 30 oktober de aftrap van deze campagne bij basisschool De Diamant in Someren.

Kaartverkoop eerste editie Somerrun gestart

De eerste editie van de SomerRun vindt op zaterdag 22 juni plaats. De kaarten voor dit evenement zijn vanaf 1 november te koop.
Malou Geelen en Anne van den Tillaar zijn twee van de organisatoren en vertellen meer over dit evenement aan Austeja van SIRIS-tv.

Theatershow ‘Zeikwijf in (mantel)zorgland’ in De Ruchte

Op dinsdag 7 november is in De Ruchte in Someren een bijzondere voorstelling te zien. Namelijk de Theater Surprise Show ‘Zeikwijf in mantelzorgland’ van Pauline Redlich. De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Onis Welzijn. Jenny van Keulen vertelt waarom dat is.

Reünie NMB bij MAC Lierop

MAC Lierop bestaat 50 jaar. Op woensdag 18 oktober was er een kleine reünie van de NMB op circuit De Herselse Bossen, waar bekende oud- crossers van weleer samenkwamen om sterke verhalen te vertellen en herinneringen op te halen.  De reünie werd na een wandeling over het motorcrosscircuit voortgezet in het tijdelijke MAC Lierop-museum van Jan Maas. Harrie van Horik van SIRIS-tv sprak met Jan Maas en de motorcrossers van weleer Jan Slegers, Eef Slegers, Arie Maas, Jos Span, Henk Moors, Jan Nouwens, Eric Hurkmans, Theo van den Einden, Mark Smits, John Smits en Hans van der Zanden.

Tip 1 Prinsenraden CV De Pompers online

Carnavalsvereniging De Pompers uit Someren onthult op zaterdag 18 november de nieuwe prins tijdens het prinsenbal in residentie In d'n Herberg. Hier zien we de eerste tip voor het prinsenraden.

Rob Fritsen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Feestelijke start bouw 33 woningen Loverbosch Asten

In Asten is nieuwbouwwijk Loverbosch Fase 2 in ontwikkeling. In totaal worden er zo’n 200 woningen gerealiseerd. Op de bouwlocatie bij de Dille vond op dinsdag 31 oktober de start van de bouw van de 33 woningen van nieuwbouwproject Loverbosch Asten deel 4 plaats.

Boekpresentatie kookboek Hatseflats van Peter Gillis in Ommel

Op Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel werd op donderdag 2 november het nieuwe kookboek Hatseflats! van Peter Gillis gepresenteerd. Anita van der Geest-Buenen en Rob Fritsen van SIRIS-tv waren bij deze boekpresentatie.

Open Astense en Deurnese tafeltenniskampioenschappen in De Schop in Asten

De tafeltennisverenigingen ATTV’71 uit Asten en TTC Deurne hielden op zondag 29 oktober de Open Astense en Deurnese kampioenschappen. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte een impressie van deze kampioenschappen.

Herfst in Asten

Herfstfilmpjes, gemaakt in de gemeente Asten door de jaren heen.

Rob Fritsen

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Sinthuis in pastorie Someren-Eind

Het Sinthuis in de pastorie in Someren-Eind is weer terug. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk en Rob Fritsen, bracht een bezoek aan het Sinthuis. Ze werden daar ontvangen door de Hoofdpiet.

Halloweenviering op de Hemelberg in Asten

Buurtvereniging Hemelberg in Asten hield op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober een Halloweenviering in de buurt. Nina van den Hurk en Rob Fritsen van het SIRIS Kids-tv-team gingen op buurtonderzoek.

Halloween in Ommel

Op vrijdag 27 oktober werd er ook in Ommel aan Halloween gedaan. Nina van den Hurk en Rob Fritsen maakten het mee.

SIRIS Kids-tv Hobby ponyruiters Nina van den Hurk en Fabienne Raijmakers

Nina van den Hurk en Fabienne Raijmakers zijn jonge ponyruiters. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anne Kissen en Rob Fritsen, bezocht Nina en Fabienne Raijmakers bij hun pony’s.

SIRIS Kids-tv Hobby met motorcrosser Sven Meijer

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk, Anne Kissen en Rob Fritsen bezocht, de jonge motorcrosser Sven Meijer voor het programma SIRIS Kids-tv Hobby.