Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv voor de komende dagen ziet er zo uit:

Eric Driessen

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Feestelijke opening Sonnemans Slaapfabriek

Op donderdag 9 november werd de nieuwe showroom van Sonnemans Slaapfabriek in Someren feestelijk geopend. De showroom is verhuisd van de Kerkstraat naar de Witvrouwenbergweg. Austeja Jonikaite van SIRIS-tv sprak na de opening met Paul Sonnemans.

Concert Heart & Soul en OG3NE

Vocal Group Heart and Soul uit Someren-Heide betoverde op zaterdag 4 november het publiek met twee theaterconcerten op het podium van het Dobutheater in De Ruchte in Someren. Eén van de hoogtepunten van deze concerten was het gastoptreden van niemand minder dan OG3NE. Harrie van Horik sprak na afloop met de drie zangeressen van OG3NE en met Jeanne Koolen van Heart & Soul.

Presentatie nieuwe productie De Speledonckers

Toneelvereniging De Speledonckers uit Someren hield op maandag 6 november de algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd de nieuwe volwassenen productie van volgend jaar aangekondigd. Regisseur Harold Schraven en producenten Jeanne Koolen en Bart van de Goor onthulden het stuk.

Ingebruikname digitale infozuil Toeristisch Informatiepunt Someren

Op het plein voor het Toeristisch Informatiepunt in Someren werd op vrijdag 3 november de digitale recreatieve infozuil officieel in gebruik genomen. Austeja Jonikaite was bij de opening.

Natuurwerkdag in Lierop

Op de eerste zaterdag van november is het de Landelijk Natuurwerkdag. Brabant is met gemiddeld 15.000 deelnemers goed vertegenwoordigd. Ook in Someren wordt deelgenomen aan deze natuurwerkdag. Onder leiding van Gerard Claassen werd er gewerkt op de Lieropse Heide.

Zuid-Nederlands kampioenschap Bloemschikken in Someren-Heide

In gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide vond op zondag 5 november het Zuid-Nederlands kampioenschap Bloemschikken plaats. Dit kampioenschap was georganiseerd door Groei & Bloei Asten-Someren, die dit jaar het gouden jubileum viert.

Rob Fritsen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Licentie Nationale Zwemdiploma’s verlengd

Zwembad De Schop in Asten kreeg op maandag 6 november de verlenging van de licentie Nationale Zwemdiploma’s officieel uitgereikt. Wethouder Janine Spoor nam de licentie in ontvangst uit handen van Ellen Schripsema van de Nationale Raad van Zwemveiligheid.

Speculaasactie van Korfbalvereniging Klimop Asten

Korfbalvereniging Klimop uit Asten hield op zaterdag 4 november de speculaasactie. Rob Fritsen van SIRIS-tv ging een kijkje nemen.

Halloweentuin in de Hoogstraat 10 in Asten

Sonja Van Lierop en Jean-Pierre Fransen hebben een prachtige Halloweentuin aan de Hoogstraat 10 in Asten. Zoë Stegeman en Rob Fritsen brachten een bezoek aan deze tuin.

Feestelijke start bouw 33 woningen Loverbosch Asten

In Asten is nieuwbouwwijk Loverbosch Fase 2 in ontwikkeling. In totaal worden er zo’n 200 woningen gerealiseerd. Op de bouwlocatie bij de Dille vond op dinsdag 31 oktober de start van de bouw van de 33 woningen van nieuwbouwproject Loverbosch Asten deel 4 plaats.

Herfst in Asten

Herfstfilmpjes, gemaakt in de gemeente Asten door de jaren heen.

Rob Fritsen

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Sinthuis in pastorie Someren-Eind

Het Sinthuis in de pastorie in Someren-Eind is weer terug. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk en Rob Fritsen, bracht een bezoek aan het Sinthuis. Ze werden daar ontvangen door de Hoofdpiet.

SIRIS Kids-tv Hobby met Majorettes Heusden

In SIRIS Kids-tv Hobby aandacht voor de majorettes van harmonie St. Antonius in Heusden. Nina van den Hurk en Rob Fritsen bezochten de majorettetraining.

Halloweenviering op de Hemelberg in Asten

Buurtvereniging Hemelberg in Asten hield op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober een Halloweenviering in de buurt. Nina van den Hurk en Rob Fritsen van het SIRIS Kids-tv-team gingen op buurtonderzoek.

Halloween in Ommel

Op vrijdag 27 oktober werd er ook in Ommel aan Halloween gedaan. Nina van den Hurk en Rob Fritsen maakten het mee.

SIRIS Kids-tv Hobby ponyruiters Nina van den Hurk en Fabienne Raijmakers

Nina van den Hurk en Fabienne Raijmakers zijn jonge ponyruiters. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anne Kissen en Rob Fritsen, bezocht Nina en Fabienne Raijmakers bij hun pony’s.

SIRIS Kids-tv Hobby met motorcrosser Sven Meijer

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk, Anne Kissen en Rob Fritsen bezocht, de jonge motorcrosser Sven Meijer voor het programma SIRIS Kids-tv Hobby.