Gratis internetcursus Klik&Tik in Bibliotheek Asten

Het opzoeken van de vertrektijd van de bus, invullen van je belasting, foto’s van je kleinkind opzoeken of een online bestelling doen. Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit ons leven. 

Toch kan het soms moeilijk zijn om je een weg te banen door de oneindige mogelijkheden die computers en internet ons bieden. Wist je dat je hierbij geholpen kunt worden?

Basiscursus internet

In de bibliotheek wordt een basiscursus internet gegeven: Klik&Tik. Op een eenvoudige manier wordt uitgelegd hoe een computer werkt en leer je meer over hoe je iets opzoekt op internet. Je volgt de cursus in je eigen tempo en zo lang als je het nodig hebt.

Mia Hurkmans, Noufissa van Kooten en Hans Claessens zijn drie deelnemers van deze gratis cursus: ,,Je begint helemaal van voren af aan en de cursus is heel duidelijk opgezet, ook als je geen ervaring hebt met de computer", aldus Hans. ,,Ik heb al veel stappen gezet in een aantal weken. Het wordt gegeven op een fijne tijd en ik voel me vertrouwd in de kleine groep", vult Mia hem aan. ,,En dat het ook nog gezellig is zorgt dat ik graag kom!" vervolgt Noufissa.

Persoonlijke begeleiding

Onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers leer je deze ‘basisvaardigheden’ en krijg je persoonlijke begeleiding bij de vragen waar jij tegen aan loopt. Je kunt de computers in de bibliotheek gebruiken of je neemt een eigen laptop of tablet mee. ,,Door de Klik&Tik-cursus kunnen deelnemers van alle leeftijden op een laagdrempelige manier met een laptop of tablet/iPad aan de slag,” vertelt Joyce, de bibliotheekmedewerker die in Bibliotheek Someren deze cursus begeleidt. ,,Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat we een gezellige tijd samen hebben. Want ook van elkaar kunnen de deelnemers veel leren.”

Meer informatie en aanmelden

De Klik&Tik basiscursus internet is elke week op maandag van 13.30 tot 15.00 uur in de Astense Bibliotheek aan de Emmastraat en is gratis.

Wil je meer weten of wil je jezelf aanmelden? Bel dan naar tel. 0493-691652 of vraag het aan de medewerkers in de bibliotheek. Als dat lukt, kun je je ook (laten) aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/klik&tik.