SIRIS.nl

Gratis webinar kruidenrijk grasland in Someren

Agrariërs of loonwerkers in Someren kunnen op woensdag 26 mei van 20.30 tot 21.30 uur een webinar over kruidenrijk grasland bijwonen. 

Deze webinar van Onweerstaanbaar Someren gaat in op de voordelen van het gebruik van kruidenrijk grasland en is gratis toegankelijk voor iedereen in Someren.

Een bodemexpert zoomt in op een aantal lokale voorbeelden en enkele agrariërs met praktijkervaring zijn aanwezig.

Tenslotte beantwoordt een zaadleverancier van kruidenrijke mengsels vragen van deelnemers aan de webinar.

Eind april en begin mei hebben Evert Jan Dijk en Giulia Homs van adviesbureau Aequator Groen & Ruimte verschillende percelen met kruidenrijk grasland bezocht in Someren. De bezoeken maken onderdeel uit van het programma Onweerstaanbaar Someren.

De bezochte percelen zijn om verschillende redenen ingezaaid en bevatten verschillende mengsels van grassen en kruiden.

Om de ervaringen te delen, van elkaar te leren en praktische handvatten te bieden hoe je zelf kruidenrijk grasland kunt uitproberen, is de webinar over kruidenrijk grasland opgezet.

Praktijkgericht

Tijdens de webinar bespreken experts verschillende effecten van kruidenrijk grasland op de bodem, de koeiengezondheid, het bodemleven, omgaan met droogte en de productie.

Verder komt ook de teelt ervan en de inpassing in de bedrijfsvoering aan de orde en is er ruimte voor het vertellen van ervaringen met onder meer bemesting, maaien en zaaien.

De webinar is voor iedereen in Someren gratis toegankelijk en wordt gegeven door Evert Jan Dijk van adviesbureau Aequator Groen & Ruimte en Roy Kuenen van DSV Zaden.  Tevens zullen agrariërs aanhaken met hun eigen ervaringen met kruidenrijk grasland.

Wie wil meedoen, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar jfaber@aequator.nl.

De link om deel te nemen, volgt automatisch na aanmelding. 

De webinar is praktijkgericht en toegespitst op de situatie in Someren.