Gratis woningcheck en rookmelders plaatsen

Vanaf juli 2022 moeten er rookmelders hangen op elke woonverdieping en besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen gaat. 

Inwoners in het buitengebied en in de kernen Lierop, Someren-Heide en Someren-Eind kunnen een gratis advies aanvragen waar ze het beste rookmelders kunnen plaatsen. Hier kan de brandweer mogelijk niet binnen de gemiddelde opkomsttijd van 8 minuten aanwezig zijn.

Vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd, voeren de woningcheck uit. Met behulp van een checklist lopen jullie samen door de woning en krijgt u gratis advies over de brandveiligheid van uw woning. Als blijk van waardering krijgt u dan een rookmelder cadeau.

Hans Wasmus

De gegevens, die opgenomen worden in de checklist, blijven bij de gemeente voor evaluatie van het project Woningcheck Brandveilig en worden niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden.

De woningcheck geeft ook geen verplichting tot aanpassingen van uw woning. Vrijwilligers zullen nooit ongevraagd bij een woning een controle uitvoeren. U geeft zelf aan of u wilt deelnemen aan het project.

Voor meer informatie over het project Woningcheck Brandveilig en voor opgave van een woningcheck kunt u terecht bij de gemeente Someren. Stuur daarvoor een e-mail naar gemeente@someren.nl of bel op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur naar tel. 0493-494888.

Vermeld bij aanmelding uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer. De gemeente neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hans Wasmus