Gratis zonnebrandcrème bij zwembad De Diepsteeckel

Voor de gezondheid en veiligheid van bezoekers van De Diepsteeckel heeft de gemeente Someren op het terrein van het zwembad dispensers met zonnebrandcrème opgehangen. 

Badgasten kunnen hier gratis gebruik van maken. Dit om de kans op huidkanker te verkleinen.

In Someren maken ze werk van vitaliteit en gezondheid, ook bij het zwembad. Nu er weer steeds meer kan, grijpen ze de kans om op allerlei fronten een verbeterslag te maken. Voorkomen is immers beter dan genezen. 

Daarom steekt de gemeente de komende jaren veel energie in preventieve maatregelen. Het verstrekken van gratis zonnebrandcrème is hier een voorbeeld van.

Rob Fritsen

Verbranding en langdurige blootstelling verhogen de kans op huidkanker. In 2019 kregen meer dan 70.000 mensen huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

Volgens KWF Kankerbestrijding is bijna de helft van de Nederlanders het afgelopen jaar minstens één keer verbrand en is het aantal gevallen van huidkanker de laatste jaren drastisch toegenomen.

Gemeente Someren wil zwembadbezoekers helpen om zich goed te beschermen tegen blootstelling aan de zon. Uit onderzoek is gebleken dat een op de vier kinderen verbrandt. Vaak wordt vergeten om zich in te smeren. Doordat er nu vier dispensers met zonnebrandcrème zijn opgehangen op het terrein van De Diepsteeckel hoopt de gemeente dat insmeren vanzelfsprekender wordt.