Groene Voornemenswandeling in de Groote Peel

In de periode rondom de jaarwisseling maken veel mensen goede voornemens. Voor wie meer wil bewegen en vaker naar buiten wil gaan biedt Staatsbosbeheer een boordevol programma met activiteiten in De Groote Peel.

Zo is er op zondag 2 januari een ‘Groene Voornemenswandeling’, een excursie waarbij je volop in beweging bent, maar ook genoeg tijd is voor beleving.

Sta eens stil bij de natuur

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? Meer tijd voor jezelf, vaker bewegen en gezonder leven? Bewust genieten van de dingen om je heen? Maak dan eens vaker een wandeling in de natuur. Want in de natuur kan je je inspannen en ontspannen tegelijk en kom je helemaal tot rust.

Voor iedereen met ‘groene’ voornemens biedt Staatsbosbeheer een Groene Voornemenswandeling in De Groote Peel. Samen met een Peelgids maak je een stevige wandeling door dit weidse en waterrijke hoogveengebied. Je ontdekt de mooiste plekjes en ervaart de stilte door te luisteren naar de natuur. Een wandeling die inspireert en motiveert om er vaker op uit te gaan.

De Groene Voornemenswandeling start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 inOspel.

De route is 6-7 kilometer en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 10 per persoon, inclusief een drankje na afloop.

Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum de Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel, bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel. In de winkel van De Pelen zijn streekproducten, souvenirs en boeken te koop. In de Peelkiosk kan je terecht voor een hapje en een drankje.

Het buitencentrum is in de kerstvakantie elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Op eerste kerstdag is De Pelen gesloten.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.