Grootse bijeenkomst Someren Geraakt gaat door

Na een jaar van uitstellen, is het dan toch zover. De eerder geplande bijeenkomst Someren Geraakt gaat door en wel op zondag 3 oktober.

Omdat er met de huidige maatregelen meer personen geplaatst kunnen worden in De Donck, is besloten één bijeenkomst te organiseren in plaats van twee en wel van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur.

In verband met het maximumaantal plaatsen en de geldende RIVM- maatregelen is het noodzakelijk om vooraf tickets te reserveren. Dit kan via www.samenvoorsomeren.nl.

De coronacrisis heeft ons allemaal getroffen. Daardoor ontstond het idee van ‘Someren Geraakt’. Een bijeenkomst met tekst, muziek en beeld. Voor iedereen, jong en oud, uit Groot-Someren om samen alle gebeurtenissen en emoties een plekje te geven.

Vanwege eerdere hartverwarmende acties van Someren Geraakt in de vier kerkdorpen was het snel geregeld om een mooi programma samen te stellen. Diverse artiesten, verenigingen en andere betrokkenen dragen graag een steentje bij. Ook helpen talloze vrijwilligers mee om de bijeenkomst in goede banen te leiden.

Een divers programma

Met veel enthousiasme hebben vele Somerenaren uit Groot-Someren hun deelname toegezegd voor de middag:

Trio Corvers met Gipsy gitaarmuziek

Artisjok brengt a capella nummers

Arabella draagt een gedicht voor

Anita (bewoner van het Postelpark) heeft een speciale brief geschreven

Heart & Soul brengen o.a. het lied ‘Als het altijd zomert’; een ode aan pastoor Jacques Verhees

De dorpsondersteuner brengt haar verhaal over ervaringen in deze tijd

Rolly P. brengt een speciaal rapnummer

Trompetduo Harrie Peeters en Tijs Vervlossen

Diana Vossen spreekt als IVN-vrijwilliger over hoe de natuur een belangrijke uitvluchtplek werd tijdens deze periode

Marjo Lemmen, werkzaam bij Sonnehove, vertelt over haar ervaringen

Muzikaal duo Manon Verbruggen en Tim van Dongen treedt op

Burgemeester Dilia Blok spreekt over corona in Someren en Jan Muller over hoe Someren Geraakt en Samen voor Someren de handen ineen hebben geslagen.

Presentatie is in handen van Hetty de Groot, lid van Samen voor Someren en werkzaam bij Bibliotheek Helmond-Peel als Community Librarian.

De Dahliavereniging en diverse vrijwilligers zorgen voor de mooie aankleding die dag, mede dankzij diverse giften van materialen. 

De aanleiding

De afgelopen anderhalf jaar zijn voor veel inwoners van Someren erg moeilijk geweest. In het ergste geval afscheid moeten nemen van een geliefde op een manier, die vanwege de coronamaatregelen, erg moeilijk was. Maar ook geliefden en familie niet kunnen bezoeken en afstand moeten houden, iets wat indruist tegen ieder menselijk gevoel. Of zorgen over het voortbestaan van je bedrijf of inkomen in de horeca, retail en culturele sector. Voor de jeugd het wegvallen van een spannend maar ook mooi eindexamenjaar of afscheidsmusical en nog zo veel meer. Ook nu het ergste voorbij lijkt en de maatregelen versoepeld zijn, is het emotioneel voor velen nog regelmatig moeilijk en nog niet alle zorgen zijn voorbij.

Ook voor de mensen in de zorg was het emotioneel een erg zware tijd. Ze zijn geconfronteerd met omstandigheden die soms bijna niet voor te stellen zijn. Ook het onderwijs moest haar manier van lesgeven ineens totaal omgooien en het belangrijke contact met de leerlingen missen.

Hart voor Someren Eric Driessen

Dit alles heeft enorm veel indruk gemaakt. Daarom kwamen Marlies Verschaeren en Marij Haerkens medio 2020 met het idee om hier in groter verband iets mee te gaan doen. Riekie Welten van De Donck sloot al snel aan. Onder de slogan ‘Someren Geraakt’, wilden zij graag een bijeenkomst organiseren, om samen met de Somerense bevolking, stil te staan bij alle gevoelens die hierbij zijn ontstaan. Met dit initiatief klopten zij aan bij Samen voor Someren en samen is er de schouders onder gezet om dit idee verder uit te werken. Na het uitstellen van de aanvankelijk geplande bijeenkomst in september 2020 en de vele gezamenlijke hartverwarmende acties afgelopen jaar, gaat de bijeenkomst dan eindelijk toch door op zondagmiddag 3 oktober, waarmee het project van Someren Geraakt wordt afgesloten.

Iedereen is welkom.