Meivakantie Doemiddagen in Museum Klok & Peel in Asten

Tot en met zondag 7 mei zijn in Museum Klok & Peel in Asten de Meivakantie Doemiddagen.

Dé trekpleister van de vakantieweek wordt ‘De Grote Kleine Treinen Wereld’, met een knipoog naar de gelijknamige competitie op tv.

Zoals je tijdens een treinvakantie je afwisselende landschappen aan je voorbij ziet trekken, zo zie je ze in het museum tijdens de Meivakantie Doemiddagen in miniatuur nagebootst. Er zullen prachtige diorama’s te bewonderen zijn in de Oranjerie. En dat niet alleen. Want kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Zo mogen ze eigenhandig een trein besturen. Ook worden ze uitgedaagd om zelf treinen te rangeren. Wordt de rangeerpuzzel tot een goed einde gebracht, dan is dat een diploma waard. De Grote Kleine Treinen Wereld is elke middag te vinden in de Oranjerie.

Rob Fritsen

Happy Stones  

Ook tijdens de Meivakantie Doemiddagen: je eigen ‘Happy Stone’ maken. Happy Stones zijn een ware rage. Je vindt ze overal: beschilderde keisteentjes. Nu eens in felle kleuren, dan weer met subtiele tekeningen erop. Voor binnen én buiten. Tijdens de Meivakantie Doemiddagen krijgen kinderen en andere liefhebbers bij de entree een kei mee die ze in De Schob mogen beschilderen met speciale schilderstiften en vervolgens mee naar huis mogen nemen. De Schob is iedere middag open.

Rob Fritsen

Groeipapier scheppen

Op de doordeweekse middagen kunnen kinderen ook zelf groeipapier maken. Als het met een zeef geschepte papier met bloemzaad voldoende gedroogd is, kan het meegenomen worden naar huis. Bedek het thuis in een bloempot of in de tuin met wat tuingrond, geef het water en je wordt na enige tijd beloond met een mooi bloemenbed. Kinderen kunnen het bijzondere papier natuurlijk ook cadeau doen.

Rob Fritsen

Doetocht en meer

Met al deze activiteiten introduceert het museum een nieuw evenement: de Meivakantie Doemiddagen. Natuurlijk zijn er ook vertrouwde doedingen: levensgroot vier-op-een-rij, levensgroot memoryspel en een vlindersudoku in de hal van het museum of buiten in de tuin. Natuurlijk is er ook de Doetocht te koop die kinderen op een actieve manier de collecties van Klok en van Peel laat beleven. Deze laatste is niet alleen in de middagen beschikbaar, maar altijd tijdens openingstijden van het museum.

Rob Fritsen