Handboogvereniging Oude Roem Handhaven weer volop actief

Handboogvereniging Oude Roem Handhaven uit Someren is na de vervelende coronaperiode weer in actie gekomen.

Op de banen aan de Potackerweg wordt volop geschoten.

Handboogvereniging Oude Roem Eric Driessen

De handboogsport in Someren is een traditionele sport, die tegenwoordig met hoogwaardige materialen wordt beoefend en die sinds jaar en dag een Olympische discipline is.

De club bestaat al meer dan 150 jaar (opgericht in 1852), maar is nog steeds een jonge en dynamische vereniging. De handboogsport wordt door jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden beoefend.

De nadruk ligt op het begeleiden van beginnende sporters. Iedereen die wil leren handboogschieten is welkom. Nieuwe leden worden door de trainer wegwijs gemaakt in het handboogschieten.

Handboogvereniging Oude Roem Eric Driessen

Voor de eerste periode is er voor nieuwe leden een boog beschikbaar. Na een half jaar wordt geëvalueerd hoe de vorderingen zijn. In deze eerste kennismakingsperiode wordt  ook geen contributie gevraagd.

De dinsdagavond is de vaste trainingsavond van Oude Roem Handhaven. Deze trainingen zijn in de vorm van onderlinge competities op 25 meter. De donderdagavond is gereserveerd voor individuele trainingen. Deze trainingen worden op afspraak ingepland en hebben een duidelijk technisch karakter.

Handboogvereniging Oude Roem Eric Driessen

SIRIS-tv besteedt deze week aandacht aan handboogvereniging Oude Roem Handhaven. Harrie van Horik praat met José Kluijtmans, Harry de Wit en Dorus van Heugten.