Hans Salimans wint derde wedstrijd Vijvervirtuoos

Zondag 5 september was iedereen weer terug van vakantie en ging HSV Ons Genoegen verder met de Vijvervirtuoos-competitie in visvijver De Witte Bergen in Heusden.

Bij de vrije hengel waren er 18 deelnemers. Het aantal vissers bij de vaste stok bleef achter. Dat waren er zes.

Visvijver Asten-Heusden Annie Hendriks

De week voorafgaand aan de wedstrijd waren er wisselende geluiden. Goede vangsten (zo’n 30 brasems) werden gemeld maar ook vangsten van slechts drie of vier brasems. Het was dus afwachten hoe het zou gaan.

Met nog twee wedstrijden te gaan wordt er al voorzichtig naar de tussenstand gekeken. Huidig Vijvervirtuoos Emiel van Dijk moest daarin zijn voorgangers, Toine van den Dungen en Gerrit van den Burgt, voor laten gaan. Toine van den Dungen zat, niet voor het eerst dit jaar, op een goede plek. Emiel en Gerrit zaten naast elkaar, respectievelijk op #30 en #28. Op het eerste oog mindere nummers. Dat bleek ook wel na vier uur vissen. Al was de marge maar heel minimaal. Toine werd eerste met 3.020 gram. Emiel delfde met 2.930 gram nipt het onderspit. Dat betekent meteen dat Toine hiermee zijn titel als Vijvervirtuoos heeft heroverd op Emiel. Toine is namelijk niet meer te achterhalen. Wie het podium verder gaan vullen is nog wel spannend.

Bij de vrije hengel is het veel spannender. Waar het de laatste jaren meestal tussen twee personen ging, zijn er dit jaar vier personen die allemaal aanspraak maken op de titel. Dominic de Corte, Adam Pieczynski, Hans Salimans en Ard Verheijen ontlopen elkaar niet zoveel.

Dominic heeft nog geen slecht resultaat. De anderen hebben allemaal al hun afvallers verbruikt en kunnen zich dus niks meer permitteren. Ard, Dominic en Hans vissen alle drie in de A-categorie en snoepen elkaar dus sowieso punten af. Adam vist nog niet zo lang mee en zit daarom nog in B.

De B-categorie viste op zondag 5 september op de puinkant. Net als de vorige wedstrijd moest je dit keer vooraan, op de nummers 37, 38 of 39, zitten. Achteraan leek het wel of er geen vis zwom. Jeffrey van der Wallen ving op #37 bijna 16 kg en dat was genoeg voor de overwinning. Jeffrey verspeelde een steur die, eenmaal geschept, weer uit zijn schepnet sprong. Tweede was Frank Vossen, die ruim 14 kg wist te vangen. Adam haalde, heel knap op een moeilijk nummer, een derde plaats waardoor nog steeds in de race is.

De A-categorie zat om het eiland. Ard ving binnen een half uur al drie vissen maar viel toen bijna drie uur stil. Dominic startte ook voortvarend. Iets later dan Ard misschien, maar hij hield het langer vol. Hans was het die op #7, tevens Superstek, iedereen het nakijken gaf. Met 20 kg wist hij de wedstrijd te winnen. Voor Eric van Houts die met 11,5 kg beslag legde op het zilver. Hans doet hiermee erg goede zaken voor de titel. Er is nog niks beslist maar een eerste of tweede plaats voldoen voor hem. Hij vertelt zelf over zijn wedstrijd: “Na de loting waren er genoeg kanshebbers voor de winst. Gelukkig lag de vis ditmaal op #7. Ik kon de hele wedstrijd regelmatig vis vangen, zonder dat ik een periode echt stilviel”.

Zondag 19 september wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gevist. Aanmelden hiervoor kan bij Ard Verheijen.

Visvijver Asten-Heusden Annie Hendriks