SIRIS.nl

Heemkundekring viert 50-jarig bestaansfeest met o.a. presentatie jubileumboek

In 2022 bestaat Heemkundekring De Vonder Asten-Someren 50 jaar.

Op 24 oktober 1972 vond de oprichtingsvergadering plaats in het gemeenschapshuis in Asten. Eerder dat jaar in februari kwamen enkele initiatiefnemers bij elkaar in De Hoyse Hoeve in Someren. Dat waren Piet van der Zanden, Henk Krutwagen, Piet van Mook, Judith Bosch, Henriëtte Kruizinga-van den Bosch, André Lehr, Ad Smulders, Anton van Asten, Martien van Kuijk, Frans Goosen, Frank Hoes, Janus van Heugten, Harrie van Asten, Gerard Strijbosch en het echtpaar Piek-Pieck.

De eerste voorzitter was Henriëtte Kruizinga-van den Bosch. De naam Heemkundekring De Vonder werd bedacht door Anton van Asten en werd in 1974 officieel.

In 2022 gaat de heemkundekring het 50-jarig bestaan vieren.

In de maanden oktober en november gebeurt er iets extra's.

Dan vindt de presentatie van het jubileumboek ‘Heemkundekring De Vonder 50 jaar’ plaats, gevolgd door vier lezingen met het centrale thema ‘De goede tijden van Brabant’.

Presentatie van het jubileumboek

Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van De Vonder komt er een jubileumboek. Het wordt een verzameling verhalen die gaan over het heden en verleden van de dorpen van de gemeenten Asten en Someren. Er wordt nu al flink aan gewerkt.