Hein van de Kerkhof Zùmmerse Mens 2022

Hein van de Kerkhof uit Someren-Heide is de 30e Zùmmerse Mens.

Hein werd op dinsdag 10 januari gepresenteerd door de Stichting Someren Natuurlijk tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Someren.

Hein (66) is getrouwd met Bets. Ze hebben twee dochters (Laura en Christel) en één kleinkind, Mara (dochter van Laura).

Eric Driessen

In zijn werkzame leven was Hein actief als metaalbewerker, de laatste jaren bij VDL. Nu geniet hij van zijn vervroegd pensioen.

Hein is tot 30e Zùmmerse Mens gekozen, omdat hij zich al vele jaren belangeloos inzet als vrijwilliger op diverse terreinen in de Somerense gemeenschap en in het bijzonder voor Someren-Heide. Hij is iemand, die altijd en overal voor iedereen klaar staat. Hein is een man met een heel groot verenigingshart. Hij is altijd in de weer en meestal voor anderen én op vrijwillige basis. Kortom: een vrijwilliger zoals Stichting Someren Natuurlijk zich die voorstelt.

De vele verdiensten van Hein als vrijwilliger:

• Hein is sinds 1966 actief lid van Muziekvereniging Someren-Heide waar hij onder meer zijn steentje bijdraagt in de sponsorcommissie.

• Al meer dan veertig jaar is hij de kartrekker van de jaarlijkse kofferbakmarkt, voorheen de vlooienmarkt.

• Hein is vanuit de muziekvereniging de contactpersoon en drijvende kracht achter de oudijzeractie en het maandelijks ophalen van oud papier. Voor het ophalen van het oude ijzer hoef je niet te wachten tot de ophaaldag. Eén telefoontje naar Hein en je bent in een mum van tijd van je oud ijzer af.

• Hein is (Ere)lid en Ex-Prins van carnavalsvereniging De Keijepaol en als zodanig actief in verschillende commissies, zoals het Elfde van de Elfde Festival en de Kei van de Hei.

• Hij slaat al ruim 44 jaar de grote trom bij Hofkapel De Bessembloazers.

• Hein is lid van SVSH en speelde meer dan 600 wedstrijden voor de oranjehemden.

• Als vrijwilliger is hij verder iedere week actief als chauffeur van de Buurtbus en chauffeur van Zorgboerderij Onder Ons.

• Bij verschillende evenementen in Someren-Heide is Hein actief als vrijwilliger. Hij verricht allerlei hand- en spandiensten en draagt zijn steentje bij als ober of barhoofd, zoals bij de Agrarische Dagen en de Heise Bierfesten.

• Hein verzorgt mede het onderhoud van het kerkhof en het park in Someren-Heide.

• Ook voor vrienden en familieleden staat hij altijd klaar. Een belletje naar Hein is vaak voldoende. Of het nu gaat om het klaarzetten van stenen of de bouw opruimen, hij doet het allemaal.

• En in het beetje tijd dat dan nog overblijft is hij ook nog oppas-opa van zijn kleindochter Mara.

Eric Driessen

Hein is behulpzaam en staat altijd voor iedereen klaar. Hij is eerlijk en oprecht en zegt wat hij denkt. Zijn stelling is 'Vrijwillig is niet vrijblijvend. Ge bent erbij of niet'. Hein is bij zowat elke activiteit of evenement, dat in Someren-Heide wordt georganiseerd, betrokken. Bescheiden en nooit op de voorgrond. Hij draagt op vrijwillige basis menig steentje bij aan de maatschappij in zijn algemeen en Someren-Heide in het bijzonder. 

De selectiecommissie van de Stichting Someren Natuurlijk is van mening, dat de kandidaat aan alle criteria voldoet. Zij heeft Hein daarom graag tot de Zùmmerse Mens 2022 benoemd.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook zijn onderstaande filmpjes te zien.