Henk Moors 60 jaar actief in het Lieropse zand

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van MAC Lierop namen zowel tijdens de solo als de zijspanwedstrijden verschillende MAC Lierop-leden deel.

Zo ook Henk Moors (71) die afgelopen weekend nog werd gehuldigd voor zijn 50-jarige jubileum bij de Lieropse Motorsportvereniging. Hij crosste ruim 60 jaar geleden al in de Lieropse bossen en deed dat afgelopen weekend nog steeds.

Tegenwoordig komen de professionele crossers met heel wat materiaal opdraven, maar Henk Moors komt als traditionele rijder nog altijd zoals vroeger in de zestiger- en zeventiger jaren met oldtimerwagen en aanhanger, waarmee de herinneringen van weleer letterlijk tot leven komen.

Vanaf de jaren '60 reed Henk al zijn rondjes door de Herselse bossen. In de jaren '70 nam hij deel aan de eerste officiële wedstrijden bij MAC Lierop. Ooit als zijspanrijder samen met Hans van der Zanden, maar de meeste jaren als solorijder.

De eerste decennia nam hij deel onder de vlag van de NMB en vanaf 1983 bij de KNMV, van kampioens- tot aan clubwedstrijden, bekercrossen en regio kampioenschappen zoals avondcrossen, die tijdens de zomermaanden veelvuldig plaatsvonden.

In die jaren was Café (Manders) Molenzicht het vaste clubhuis aan de Hogeweg, waar kasteleinsvrouw Sien Manders de beschermvrouw voor de vereniging werd.

Hier werden voor aanvang van de wedstrijden de inschrijvingen gehouden en na afloop de prijsuitreiking, waardoor het centrum van Lierop na afloop vol met crossbussen stond. Ook vonden hier de huldigingen van de clubkampioenen plaats.