SIRIS.nl

Dodenherdenking Someren op SIRIS-tv

Door de coronamaatregelen kan er in Someren, evenals vorig jaar, niet op de vertrouwde manier gezamenlijk de dodenherdenking beleefd worden. 

Juist in deze voortdurende coronaperiode waarin we sterk verlangen naar meer contact, voelt dat als een groot gemis. 

Daarom hebben het comité 4 en 5 mei Someren en de gemeente Someren zich wederom gezamenlijk ingezet om een alternatief programma uit te werken dat via SIRIS-tv wordt uitgezonden.

Programma

Op dinsdag 4 mei zendt SIRIS-tv vanaf 20.15 uur een alternatief programma uit dat volledig in het teken staat van de herdenking met o.a. een interview met Pieter Smulders (kleinzoon van oud- burgemeester Smulders), een toespraak van burgemeester Dilia Blok en het filmpje 'Vloggers voor Vrijheid - Onderduikerskamp Dennenlust'.

Kranslegging

De kranslegging vindt ook dit jaar zonder publiek plaats. Namens de Stichting Veteranen, de nabestaanden van de slachtoffers, het gemeentebestuur en alle inwoners zal er een krans bij het herdenkingsmonument gelegd worden. De opnames hiervan worden later door SIRIS-tv uitgezonden. Op deze alternatieve manier wordt er op 4 en 5 mei stilgestaan bij burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties of bij conflicten.