Herfstfeest op het Kabouterpad bij buitencentrum De Pelen

Op zondag 23 oktober vieren de kabouters in De Groote Peel een feestje omdat het herfst.

De herfst is hét favoriete seizoen voor deze kleine Peelbewoners.

Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is er een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts volgen ze de gekleurde paaltjes en doen de zes kabouteropdrachten.

Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen en de opdrachten doen. Het tasje met muts, opdrachten en een stickervel is te koop bij de balie van het buitencentrum.

Twee keer per jaar is het feest op het Kabouterpad en dan zijn er leuke extra’s. Zo ook op zondag 23 oktober.

Herfstfeest op het Kabouterpad

Kabouters zijn dol op de herfst en daarom vieren ze op zondag 23 oktober een Herfstfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel. De herfst is het seizoen van warme kleuren, aardse geuren, een bladertapijt bezaaid met eikels, kastanjes en andere boomvruchten en van paddenstoelen. Al die ‘herfstdingen’ spelen een rol tijdens het Kabouterfeest. De welkomkabouter kleurt je wangen rood en maakt je ‘kabouteroutfit’ compleet. En dan kan je op pad. Onderweg kom je ‘echte’ kabouters tegen. De vertelkabouter vertelt een versje, de muziekkabouter maakt een muziekinstrument, en de spelletjeskabouters nodigen je uit voor leuke spelletjes.

De opdrachten zijn actief, creatief en speciaal voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om samen lekker bezig te zijn. Er is iets lekkers om te smikkelen en te smullen en je kan lekker zingen en dansen met de liedjeskabouters. Er is ook een ‘draak’ die een schat bewaakt.

Je kan het Kabouterpad elke dag lopen met een tasje, maar voor het Kabouterfeest op 23 oktober moet je reserveren. Deelname kost € 6 per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen.

Reserveren kan via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Je kan een starttijd kiezen tussen 11.00 en 14.30 uur. Met het deelnamebewijs haal je bij de balie van het buitencentrum een tasje, rode muts en daarmee kan je op pad.