Het seizoen begint voor Koen Meuffels

Het seizoen begint voor Koen Meuffels

Het seizoen 2021 is voor de Somerense motorcoureur Koen Meuffels begonnen.

Normaal begint het raceseizoen half april, maar door de coronamaatregelen in verschillende landen zijn de eerste races in het WK alweer naar achteren geschoven. Zo zou eind april de eerste race op Assen verreden worden. Deze is  naar juli verhuisd. 

De seizoensstart is nu in Aragon (Spanje) van 21-23 mei en daar zal Koen twee races rijden.

Door de late aanvang van de races zijn de trainingen in Spanje ook wat later begonnen. 

Koen heeft nu twee trainingen in Spanje erop zitten.
 
De laatste test was een officiĆ«le test vanuit het WSBK op het circuit van Catalunya. Onderdeel hiervan was een fotoshoot.  Hier werd ook de nieuwe kleurstelling van de MTM Kawasaki gepresenteerd.

Tijdens de eerste testdag, waar bijna het hele startveld aanwezig was, kwam Koen ongelukkig ten val en liep hij een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje op. Ondanks dat hij maar een paar ronden gereden had, eindigde hij wel op de vierde plaats. 

Koen: "Het leek ons beter om de tweede testdag niet te rijden. Niet dat dit gevolgen heeft voor mijn rijden want het herstel verloopt snel. De tweede dag heb ik dus niet gereden maar heb langs de baan mijn concurrenten bekeken. Rijden zij een andere lijn, remmen ze ergens anders en dat dingetjes. Je kunt altijd iets leren van anderen en jezelf verbeteren".