Iconisch Asten te zien tijdens de Pompoendagen

Op zaterdag 22 oktober gaan in de tuin van Museum Klok & Peel in Asten de jaarlijkse pompoendagen van start.

Met ruim 12.000 bezoekers en meer dan 20.000 pompoenen zijn de Pompoendagen het grootste pompoenevenement in de Benelux.

Door een creatief team van vrijwilligers wordt al maanden gewerkt aan de voorbereidingen. Het belooft weer een bijzondere editie te worden met Asten in de hoofdrol.

De openingstijden van museum én pompoendagenterrein zijn op zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober van 11.00 tot 16.30 uur.

Iconisch Asten

Als bron van inspiratie, heeft ‘Iconisch Asten’ zelf dit jaar de hoofdrol bij het populaire negendaagse evenement.  Zo ontmoet je Jan die Smet en andere Astense iconen in een bloementuin vol pompoenen. Loop langs de arcaden van het kasteel, volg het spreukenpad en het Spoor van Reuzenpompoenen en ga op de foto met een reuze-icoon van Asten.

Pompoendagen 2021 Cor vd Ven

Op de pompoendagen zie je bijzondere (en bijzonder grote) pompoencreaties en –figuren. Er is een pompoenenmarkt, er zijn creatieve workshops en activiteiten, zoals zelf pompoen snijden. Je kunt op de foto met een iconische reuze-pompoencreatie en door een halloweentunnel en een ‘droomvluchtachtige’ kalebassentunnel lopen. In de schob kun je pompoensoep proeven en pompoensoeppakketten kopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het museum. Ook leer je er alles over creatief zijn met pompoenen en kalebassen. Dagelijks zijn er afwisselende muzikale optredens op het horecaplein.

Pompoendagen 2021 Cor vd Ven

Door de samenwerking met Centrum Management Asten, Astense winkeliers, horeca en VVV zijn er ook in het Astense centrum volop pompoenactiviteiten onder de naam ‘Pompoenfestijn Asten’. Ook rijdt op alle dagen het treintje van het centrum naar het museum.

Pompoendagen 2021 Cor vd Ven

Slotdag in het teken van Halloween

De slotdag, zondag 30 oktober staat in het teken van Halloween. Kinderen die verkleed komen, krijgen een presentje en kunnen deelnemen aan de Halloween-optocht die om 16.30 uur vanaf de voorzijde van het museum vertrek naar Asten-centrum.

Een aanrader voor de allerkleinsten is het nieuwste avontuur van Pompelientje Peelpompoen, door kunstenares Inge Geurts sprookjesachtig vormgegeven in het verscholen Kalebassenbos.

Programma en (entertainment-)activiteiten worden dagelijks geactualiseerd op www.museumklokenpeel.nl/pompoendagen.

Voor actuele info over activiteiten in Asten-centrum zie www.pompoenfestijnasten.nl.

Pompoendagen 2021 Cor vd Ven

SIRIS-tv is ieder jaar van de partij op de Pompoendagen.