Informatieavond film Burgemeestersmoord in De Ruchte

Donderdag 9 maart vond in De Ruchte in Someren een informatieavond plaats waarin potentiële cast- en crewleden werden geïnformeerd over de film over de burgemeestersmoord.

De belangstelling voor deze informatieavond was groot.

Burgemeester moord Annie Hendriks

Allereerst werden de drie partijen die deelnemen aan dit project, Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Kameleon Films en Peelpioniers, voorgesteld aan de aanwezigen.

Burgemeester moord Annie Hendriks

Vervolgens werd het werkelijke verhaal van de burgemeestersmoord verteld. Na hun activiteiten in het verzet werden de burgemeesters Smulders van Someren en Wijnen van Asten, evenals ondernemer Frans Eijsbouts uit Someren meegenomen voor zogenaamd verhoor in Vught. Halverwege Sluis 12 en Sluis 13 werden zij verzocht uit te stappen en vrijwel direct werd er geschoten. Frans Eijsbouts overleefde de aanslag, en de beide burgemeesters overleden ter plekke.

Burgemeester moord Annie Hendriks

Hierna werd het verhaal van de film uitgebreid uitgelegd. Omdat er meerdere verhalen in de film worden opgenomen, speelt een fictief gezin de hoofdrol om deze verhalen als een rode draad met elkaar te verbinden. Omdat de verhalen gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, komen er ook personages in de film voor die daadwerkelijk bestaan hebben.

De rollen die in de film voor gaan komen zijn onder andere soldaten, piloten, burgers, verzetsleden en nazi’s.

Burgemeester moord Annie Hendriks

De boodschap, die met deze film uitgedragen moet worden, is dat er een hoge prijs is betaald voor de vrijheid waarin wij nu leven.

Op vrijdagavond 31 maart en zaterdag 1 april vinden de audities plaats.

De opnames staan gepland voor de periode van 15 juli tot en met 13 augustus.

Burgemeester moord Annie Hendriks

Heb je interesse om mee te werken aan deze film, stuur dan een e-mail naar burgemeestersmoord@wehrmachthuisje.nl met je naam en telefoonnummer en geef aan of je met de cast of de crew mee wil doen.

Burgemeester moord Annie Hendriks