Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Asten

Veel mensen hebben vragen over de overheid. Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, verkeersboetes, pensioen en uitkering.

En dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Vind je het contact met de digitale (overheids)loketten lastig, dan kun je hulp vragen in de bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Op donderdag 10 maart werd in de Bibliotheek Asten een Informatiepunt Digitale Overheid geopend door wethouder Janine Spoor en directeur-bestuurder Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel.

Robin Verleisdonk benadrukte het voordeel van persoonlijk contact dat je in de bibliotheek nog kunt hebben: "Er zijn steeds minder loketten waar inwoners met hun vragen kunnen aankloppen. Dan is het fijn dat er een plek als de bibliotheek is, waar iedereen gemakkelijk binnen kan lopen. Met een Informatiepunt waar mensen terecht kunnen en persoonlijk geholpen worden met hun vragen."

Wethouder Spoor keek in Asten alvast vooruit naar het nieuwe Gemeenschapshuis: “Zo eind van dit jaar is er het nieuwe Gemeenschapshuis, met daarin ook de Bibliotheek Asten. Het contact en doorverwijzen naar andere maatschappelijke instanties zoals Onis Welzijn wordt daardoor nog gemakkelijker, omdat je samen in een huis woont. Eigenlijk is het Gemeenschapshuis straks een grote bibliotheek”.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt altijd met eenvoudige vragen terecht tijdens de openingstijden van de Bibliotheken (let op: niet tijdens zelfservice-uren in de ochtend in Asten).

Vergt de beantwoording van jouw vraag meer tijd en privacy? Kom dan tijdens een van de speciale spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid. Je kunt gewoon binnenlopen, vooraf een afspraak maken is niet nodig. De bibliotheekmedewerkers luisteren naar de vraag en denken mee. Zij helpen met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Zij kunnen ook een afspraak maken met een organisatie die verder kan helpen.

De openingstijden van het Informatiepunt zijn in Bibliotheek Asten (eerste verdieping Midas) op vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur.

Op siris.nl, SIRIS-Facebook en na de gemeenteraadsverkiezingen ook op SIRIS-tv is onderstaand filmpje van Rob Fritsen te zien.