Wethouder Theo Maas opent Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Someren

Veel mensen hebben vragen over de overheid. Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, verkeersboetes, pensioen en uitkering.

En dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Vind je het contact met de digitale (overheids)loketten lastig, dan kun je hulp vragen in de bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Eric Driessen

Op donderdag 10 maart werd in de Bibliotheek Someren een Informatiepunt Digitale Overheid geopend door wethouder Theo Maas en directeur-bestuurder Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel.

Robin Verleisdonk benadrukte het voordeel van persoonlijk contact dat je in de bibliotheek nog kunt hebben: "Er zijn steeds minder loketten waar inwoners met hun vragen kunnen aankloppen. Dan is het fijn dat er een plek als de bibliotheek is, waar iedereen gemakkelijk binnen kan lopen. Met een Informatiepunt waar mensen terecht kunnen en persoonlijk geholpen worden met hun vragen."

Eric Driessen

Wethouder Theo Maas keek terug op twaalf jaar officiële handelingen in de Bibliotheek Someren. Dat begon toen hij pas wethouder was met de opening van BoekStart, daarna o.a. het Makkelijk Lezen Plein, het Taalhuis en, jaarlijks, de actie ‘Geef een boek cadeau’. En nu, aan het eind van zijn wethouderschap, de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid. ,,Goed dat de bibliotheek er is. Hier lopen de inwoners gemakkelijk even binnen om vragen te stellen aan de medewerkers. Denk aan de 15% van de bevolking die het lezen van officiële brieven moeilijk vindt. Daar zitten er vast heel wat bij die ook moeite hebben met digitale zaken. En als we kijken naar de actualiteit dan kan de bibliotheek ook van betekenis zijn voor vluchtelingen”.

Eric Driessen

Wethouder Maas kreeg als dank voor zijn jarenlange inzet voor de Bibliotheek Someren een boeket bloemen aangeboden door directeur Verleisdonk.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt altijd met eenvoudige vragen terecht tijdens de openingstijden van de Bibliotheken.

Vergt de beantwoording van jouw vraag meer tijd en privacy? Kom dan tijdens een van de speciale spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid. Je kunt gewoon binnenlopen, vooraf een afspraak maken is niet nodig. De bibliotheekmedewerkers luisteren naar de vraag en denken mee. Zij helpen met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Zij kunnen ook een afspraak maken met een organisatie die verder kan helpen.

De openingstijden van het Informatiepunt zijn in Bibliotheek Someren op dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur.

Eric Driessen