Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Someren breidt uit

Zaken regelen met de overheid gebeurt steeds vaker digitaal via internet.

Maar als je het contact met de digitale (overheids)loketten lastig vindt, dan kun je hulp vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Het informatiepunt is sinds maart geopend in Bibliotheek Someren, met elke dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur een spreekuur.

Vanaf zaterdag 10 september kun je vaker terecht bij het Informatiepunt: Erik van Rinsum en Henk Vestjens, vrijwilligers bij de Bibliotheek Helmond-Peel, zijn voortaan om de beurt op zaterdag van 10.00 tot 13.00 aanwezig om je verder te helpen en met je mee te denken. Zij helpen met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Zij kunnen ook een afspraak maken met een organisatie die verder kan helpen.

Vragen die je kunt stellen hebben bijvoorbeeld te maken met huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs verlengen, verkeersboetes, pensioen of uitkering. Er wordt ook hulp geboden bij het inloggen met een DigiD.

Joyce Klumpers van de Bibliotheek Helmond-Peel: ,,De bibliotheek heeft steeds meer een rol gekregen in het helpen bij informatievragen. Inwoners lopen nu al gemakkelijk binnen om vragen te stellen aan mij en mijn collega’s, maar door het toevoegen van een extra spreekuur op zaterdagmorgen zal dit nog meer worden. Als het jou zelf niet lukt om je weg te vinden bij de (digitale) overheid is dat niet iets om je voor te schamen, weet dat er veel mensen zijn die het invullen van formulieren op website moeilijk vinden. De (digitale) drempel is voor velen hoog. Gelukkig vinden steeds meer mensen de weg naar de bibliotheek. Voor ondersteuning bij aanvragen, invulhulp, computercursussen en informatie.”

Spreekuren Informatiepunt

Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Met eenvoudige vragen kun je altijd terecht bij de medewerkers van de bibliotheek tijdens de openingstijden van de bibliotheek in de middag. Vergt je vraag meer privacy of meer tijd dan ben je welkom op de speciale spreekuren: dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Je kunt gewoon binnenlopen, vooraf een afspraak maken is niet nodig.

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen (de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV).