Inloopavond Loverbosch II en III in gemeentehuis Asten

De gemeente Asten houdt op dinsdag 23 mei een inloopavond waar informatie gegeven wordt over de invulling van de voormalige schoollocatie Loverbosch fase II en over een gedeelte Loverbosch fase III.

De wijk Loverbosch is volop in ontwikkeling. De laatste woningen in Loverbosch fase II worden in 2023/2024 gebouwd en de ontwerpplannen voor Loverbosch fase III zijn al in een vergevorderd stadium. 

School

Oorspronkelijk was in Loverbosch fase II een school gewenst. Naar aanleiding van de meest actuele leerlingenprognoses blijkt dat dit schoolgebouw te klein zou zijn. Daarom is een onderzoek uitgevoerd naar een andere schoollocatie. Dit onderzoek leidde tot een locatie in Loverbosch fase III.

Het gevolg hiervan is dat een deel van het bedoelde woningbouwprogramma in Loverbosch fase III vervalt en in Loverbosch fase II een perceel vrijkomt waarop ruimte is voor woningbouw. 

Loverbosch fase II

Hier worden maximaal 25 woningen gebouwd voor de gemixte doelgroep starters en senioren. De bebouwing wordt gestapelde bouw van twee lagen en een kap.  

Loverbosch fase III

Op deze locatie komt een schoolgebouw met buitenterrein. Daarnaast is hier ruimte voor maximaal 25 grondgebonden woningen voor (door)starters en gezinnen. 

Vervolgprocedure

Om de wijzigingen in beide fasen mogelijk te maken, wordt een aparte  bestemmingsplanprocedure doorlopen. 

De gemeente licht de plannen voor beide locaties toe tijdens een inloopavond op dinsdag 23 mei  in het gemeentehuis.

Je kan er tussen 16.00 en 20.00 uur binnen lopen.

Deze avond is nadrukkelijk bedoeld om omwonenden en belanghebbenden te informeren over de toekomstige ontwikkelingen in deze twee gebieden.

Er is nog geen concrete informatie beschikbaar voor toekomstige bewoners.