Inspiratiebijeenkomst Woonoplossingen voor de toekomst van gemeente Asten

De gemeente Asten hield op woensdag 25 oktober de inspiratiebijeenkomst 'Woonoplossingen voor de toekomst' in het Varendonck College in Asten.

Inwoners, dorpsraden, woonorganisaties, ondernemers in de bouw, adviseurs, raads- en commissieleden en andere belangstellenden waren die avond aanwezig en konden meedenken met de sprekers over de woonoplossingen van de toekomst in Asten.

De krappe huizenmarkt prikkelt bouwers en beleidsmakers om te komen tot nieuwe woonvormoplossingen en idee├źn.

De gemeenteraad wilde graag van inwoners horen welke behoeften er zijn op dit gebied. Iedere generatie heeft namelijk zo zijn eigen wensen. 

Op het programma stonden verschillende sprekers uit de bouwwereld over mogelijkheden en de woonvormoplossingen elders. 

Uitgenodigd waren:

  • Verberne Projecten Asten: Ontwerpt en realiseert o.a. Tiny houses, duurzame en grotendeels zelfvoorzienende microwoningen, met een woonoppervlak vanaf 30 m2.
  • De Meeuw/NEZZT: Innovatieve aanbieder van flexibele en opnieuw te gebruiken gebouwen om in te wonen, te zorgen, te werken en te leren.
  • WoonScope: Levert inspiratie voor het realistisch ontwikkelen van woonconcepten, in samenwerking met architecten, bouwbedrijven, makelaars e.a.
  • Miba-Bouwmanagement Asten: Levert totaaloplossingen in het begeleiden van bouw en beheer van vastgoed.
  • Barli Bouw: Modulair/circulair bouwer van verplaatsbare huisvesting met maximaal hergebruik, duurzame prefab houtskeletbouw.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.