Internationale week basisschool De Diamant in Someren

Basisschool De Diamant in Someren houdt van 13 tot en met 17 juni een internationale week.

De kinderen van groep 6, 7 en 8 gaan samen met kinderen van een Franse school verschillende activiteiten ondernemen.

Op maandag maken de leerlingen kennis met de Franse kinderen. Op dinsdag staat een bezoek gepland naar Eindhoven, op woensdag gaan de leerlingen in de ochtend naar Den Bosch en in de middag zijn er Olympisch Spelen op school. Op 16 juni brengen de leerlingen een bezoek aan Amsterdam. Op vrijdag is er afscheidsactiviteit op school met de Franse kinderen.   

Voor de kinderen van groep 1 tot en met 5 zijn er ook activiteiten gepland rondom de internationale week. Zo zal er op maandag 13 juni om 9.45 uur een opening plaatsvinden. Ouders en belangstellenden zijn welkom.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er tussen 11.00 en12.00 uur verschillende activiteiten zoals dans, tellen in een andere taal, een verhaal in een andere taal en knutselen. De kinderen gaan ‘op reis’ door de verschillende werelddelen. Ook hierbij zijn ouders en belangstellenden welkom om een kijkje te komen nemen.  

Op vrijdag 17 juni sluit De Diamant de week af met een internationale markt met hapjes door ouders gemaakt. Deze vindt plaats van 11.30 uur tot 13.00 uur. Iedereen is welkom.