Janine Spoor wint spannende finale Maestro Asten

Na een spannende finale is Janine Spoor op zaterdag 28 oktober in een uitverkocht 't Kwartier gekroond tot Maestro 2023 van Asten.

Rob Fritsen

Janine liet daarmee Tiny Verberne, tot de finale bovenaan in het klassement, Dirk Cortooms, Koen van Dijck en Bertine Fritsen achter zich. 

Rob Fritsen

Maestro is een dirigeerwedstrijd van harmonie St. Cecilia. Tijdens de finale traden de Maestro-kandidaten voor de derde keer op voor publiek. Na een eerste ronde zonder coaching en een tweede ronde met coaching moesten de Maestro’s zowel een moeilijk orkestwerk dirigeren als werken met zangsolisten Joost Manders en Neeltje van Doore. Dat dit niet vanzelfsprekend is bleek al snel. ,,Ik weet niet wie jou dit aangedaan heeft. Dit is zo moeilijk”, aldus jurylid Lieke Krantzen. 

Rob Fritsen

De zenuwen namen bij alle kandidaten de overhand tijdens hun eerste stuk. Na de pauze kwamen de Maestro’s gelukkig helemaal op stoom. Meerdere deelnemers scoorden een 9,5 of zelfs een 10 van de jury. Lang bleef het spannend wie de winnaar was. Uiteindelijk bleek dit Janine Spoor te zijn met een gemiddelde score van boven de 9 punten. 

Rob Fritsen

Janine, die gecoacht werd door debuterend coach Dorus Berkers, werd geroemd om haar mimiek en muzikaliteit. Dat ze vaker voor een groot publiek staat, is te merken volgens de jury. Ze lijkt ogenschijnlijk rustig en er plezier in te hebben. ,,Maar die zenuwen zijn er bij mij net zo goed hoor”, vindt Janine.

Of Janine Spoor ooit nog eens het dirigeerstokje oppakt, laat ze in het midden. ,,Wethouder zijn is nu nog gemakkelijker.”  

Rob Fritsen