Ton van Helmond 50e prins van carnavalsvereniging De R'Ommelpotters

Ton van Helmond is de 50e prins van carnavalsvereniging De R'Ommelpotters uit Ommel.

Prins Ton I kwam op zaterdag 7 januari uit het voeierkarske in zaal Ons Jantje.

Rob Fritsen

Prins Ton I woont sinds zijn geboorte op de Busserdijk, waar hij samen met zijn vrouw Rianne en zijn drie kinderen Fenne (17), Esmee (15) en Dries (14) en hond Mees hun Loon- en Melkveebedrijf runnen. Het prinsenpaar zijn echte natuurliefhebbers en deze liefde hebben ze weten over te brengen op hun drie kinderen. Ze werken dan ook alle drie mee op het bedrijf.

Rob Fritsen

Prins Ton I wist al op jonge leeftijd dat hij boer wilde worden en heeft na het doorlopen van de LAS en de MAS, thuis het boerenbedrijf van zijn ouders overgenomen. Het bedrijf telt inmiddels 280 koeien, 190 stuks jongvee een vloot aan landbouwwerktuigen die voortgetrokken worden door de nodige tractoren.

De Prins is eigenlijk de boer onder de loonwerkers, die door zijn zorg ervoor zorgt dat andere het hoogste rendement uit de grond halen en tijd over hebben voor andere belangrijke dingen, zoals carnaval vieren. Deze zorg voor anderen is welbekend in R’Ommelpottersland. Samen staan ze altijd klaar als er iets moet gebeuren in het mooie Ommelse land. Ton trekt voor de R‘Ommelpotters al jaren de prinsenwagen in de optocht.

Ton is het liefste rondom huis en is een echte alleskunner. Hij houdt van schaatsen, varen en wakeboarden. Hij is nog steeds in bezit van zijn Honda MTX, die hem geholpen heeft de nodige scholen te doorlopen.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.